Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Головні події в бізнесі за 2013р.

Вівторок, 24 грудня 2013 12:37

У 2013р. досягли успіху Facebook, Amazon та Bitcoin

Економічне видання CNN Money опублікувало список основних подій в бізнесі за 2013р.

1. Amazon

Генеральний директор інтернет-магазину Amazon, Джефф Безос, цього року став власником газети The Washington Post. Окрім захоплення друкованими ЗМІ, Джефф також цікавиться повітряним простором. Він розглядає можливість доставки покупок на безпілотних літаках.

2. Yahoo

Для Марісси Майер 2013 став першим роком на посаді нового генерального директора Yahoo. Це період запам'ятається співробітникам купівельним бумом.

У 2013р. Yahoo виділив $1,1 млрд. на ведення мікроблогу Tumblr. Над розвитком інтернет-порталу працюють колишня ведуча програми новин, Кеті Курик, а також автор TheNewYorkTimes, письменник Девід Пог.

3. BlackBerry

Компанія BlackBerry переживає не кращі часи. Велика конкуренція з Apple та іншими виробниками, які випускають мобільні телефони на базі ОС Android, не дозволяє BlackBerry зайняти свою нішу на ринку. Керівництво компанії сподівається, що укладення контракту на п'ять років з тайванською фірмою-виробником електроніки Foxconn, буде вигідним для BlackBerry. Згідно з умовами договору, компанія розробить серію недорогих смартфонів, які будуть збирати на фабриках Foxconn в Індонезії та Мексиці.

4 . Інтернет-технології

У 2012р. засновник соціальної мережі Facebook, Марк Цукерберг, вперше представив акції компанії на фондовій біржі. Однак папери втратили половину вартості за перші чотири місяці торгів. У 2013р. Facebook вдалося підвищити свою привабливість для інвесторів і потрапити до складу індексу S&P 500.

Twitter став останньою значущою подією в первинному розміщенні акцій. Компанія дебютувала на фондовому ринку в листопаді і зробила деяких своїх співзасновників дуже багатими.

 Google продовжує просувати свій рекламний бізнес. Акції компанії коштують понад $1000.

5 . Bitcoin

Курс віртуальної валюти Bitcoin з початку року збільшився з $ 14 до більш ніж $ 1200.

 6. American Airlines

Airways і American Airlines об'єдналися і створили найбільшу в світі авіакомпанію. Авіаперевізник забезпечить майже 6,7 тис. щоденних рейсів за 336 напрямами в більш ніж 50 країн світу. Проте компанії довелося відмовитися від розміщення в багатьох аеропортах, щоб не конкурувати з бюджетними авіалініями.

7 . Призупинення роботи уряду США

Співробітники державної сфери були відсторонені від роботи протягом двох тижнів через те, що Сенат і Конгрес не встигли прийняти бюджет на наступний фінансовий рік.

Економісти вважають, що призупинення роботи уряду негативно вплине на зростання ВВП в четвертому кварталі.

8. Health Care

Невдалий запуск інтернет-порталу healthcare.gov нагадав американцям про те, що їх уряд не завжди може швидко і якісно виконувати свої обов'язки. Скандал навколо сайту обернувся політичної катастрофою. Тисячі американців зіткнулися з незручностями при отриманні страховки.

Керівництву все ж таки довелося звернутися за допомогою до Microsoft, для адміністрування сайту. Поки невідомо, чи буде інтернет-портал користуватися популярністю.

9. JPMorgan Chase

США все ще не подолали наслідки фінансової кризи. Так, найбільший банк країни, JPMorgan Chase змушений був виплатити $13 млрд. в листопаді для того, щоб зняти з себе звинувачення в обмані інвесторів з приводу якості іпотечних кредитів.

10. Активність на фондовому ринку

2013 став роком рекордів на Уолл-стріт. Індекси Dow Jones і S & P 500 досягли найвищих показників, завдяки програмі стимулювання економіки. У грудні ФРС ухвалила рішення скоротити програму допомоги, однак підприємці розраховують користуватися підтримкою держави в 2014р.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%