Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Названа вартість трьох нових станцій метро в Алмати

П'ятниця, 03 серпня 2018 17:49

Дві з них - "Сариарка" і "Достик" в КГП "Метрополітен" обіцяють здати в експлуатацію в 2021 році, пише sputniknews.kz.

Більш 100 мільярдів тенге (більше 285 мільйонів доларів - Sputnik) буде витрачено на будівництво станцій Алматинської метрополітену "Сариарка", "Достик" і "Калкаман". Дві перші планується ввести в експлуатацію в 2021 році.

Скільки грошей виділять на будівництво метро в Алмати

Як розповіли представники КГП "Метрополітен", станції "Сариарка" і "Достик" відносяться до другого пускового комплексу. Його вартість - близько 57 мільярдів тенге. Він буде продовженням так званого західного напрямку і дозволить сполучити спальні і промислові райони міста з історичним центром Алмати.

Також зазначається, що з введенням цих станцій в експлуатацію щоденний потік пасажирів збільшиться до 70-75 тисяч осіб на добу. На сьогоднішній день через станції Алматинської метро проходить до 45 тисяч осіб, що в два рази більше, ніж було до запуску станцій "Сайран" і "Москва".

"По третьому пусковому комплексу, згідно з розробленою проектно-кошторисної документації, вартість будівництва становить 47,7 мільярда тенге. Це станція" Калкаман ", - повідомив директор технічного відділу служби капітального будівництва КГП" Метрополітен "Максат Сейткулов.

Зараз робота з будівництва станції "Калкаман" знаходиться тільки на стадії проектування, однак певні складності вже з'явилися. У зв'язку з майбутніми роботами під знесення потрапляють 152 земельних ділянки і житлові будови, на них розташовані. Їх власники такою перспективою незадоволені, і вже не раз заявляли про це.

"Жителі писали нам офіційне звернення, на що КГП" Метрополітен "їм повідомив, що є спеціальні вимоги при будівництві. На даний момент з власниками ділянок та житла питання ще в роботі", - пояснив Максат Сейткулов.

За його словами, питаннями земельного характеру зараз займаються міська влада, які, після проведення всіх необхідних оцінок і інших процедур, запропонують власникам компенсацію або альтернативне житло.

Так само найближчим часом почнеться підготовка проектно-кошторисної документації на будівництво ще однієї станції Алматинської метро - автовокзал "Західний". На думку керівництва КГП "Метрополітен", ця станція стане своєрідним транспортним хабом, який дозволить значно розвантажити рух на вулицях Алмати і мінімізувати число пробок.

Влада Алмати розповіли, яке будівлю зведуть поблизу станції метро "Алатау"

Будівництво Алматинської метрополітену почалося в 1988 році.

У 90-х, після розпаду СРСР і здобуття Казахстаном незалежності, будівництво йшло дуже повільними темпами. Для його продовження не вистачало не тільки фінансування, але і власної наукової бази, що дозволяє виконувати роботи високого ступеня складності під землею.

З роками все виниклі складнощі вдалося вирішити і прискорити будівництво. Пуск першої черги Алматинської метрополітену був призначений на кінець грудня 2009 року, проте робітники не вклалися в графік і пуск був перенесений майже на два роки.

Офіційно Алматинський метрополітен заробив 1 грудня 2011 року. Загальна протяжність зданої лінії склала 8,6 кілометра і включала в себе сім станцій: "Райимбек батир", "Жибек Жоли", "Алмали", "Абай", "Байконир" і "Драмтеатр ім. Ауезова" і "Алатау".

Ще дві станції - "Сайран" і "Москва" - ввели в експлуатацію 18 квітня 2015 року. Протяжність тунелів лінії метро збільшилася на 2,74 кілометра.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%