Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Росії створили офшори на островах

Понеділок, 06 серпня 2018 10:42

Президент Росії Володимир Путін підписав пакет законів про створення зон з пільговими умовами для роботи іноземних компаній, які з'являться на островах Русский (Приморський край) і Октябрьский (Калінінградська область).

Документи опубліковані на офіційному порталі правової інформації.

Відповідно до закону, на островах мають з'явитися спеціальні адміністративні райони, на яких буде введено більш гнучкий правовий режим в сфері податкового і валютного регулювання, пише російське видання Коммерсантъ.

Іноземні юридичні особи, що зареєструвалися в спецрайонах за умови, що відкриють на одному з островів свій офіс. Щоб скористатися перевагами пільгового режиму, їм потрібно буде взяти на себе зобов'язання інвестувати в Росії щонайменше 50 млн руб. протягом шести років з моменту реєстрації. При цьому фінансові та кредитні організації пільгами користуватися не зможуть.

Щоб зареєструватися, іноземним компаніям потрібно буде подати заявку в керуючу компанію, створену місцевою владою. Крім прийому і відхилення заявок керуючі компанії будуть займатися безпосередньо забезпеченням функціонування спеціальних адміністративних районів.

Закон містить в собі, в тому числі, поправки до податкового кодексу, що передбачає нульове оподаткування для отримання дивідендів компаніями, яким належить понад 15% статутного капіталу зареєстрованої на одному з островів організації. Крім того, вносяться поправки в кодекс торгового мореплавця. У ньому з'явиться Російський відкритий реєстр суден, в який зможуть зареєструватися іноземні судна (крім рибальських), які після реєстрації отримають право плавати під російським державним прапором.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%