Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Російський ринок акцій відкрився зниженням індексів на тлі очікування санкцій

Четвер, 09 серпня 2018 10:33

Ринок акцій РФ відкрився в четвер подальшим зниженням цін blue chips через не припинювані розпродажі на тлі очікувань введення США нових антиросійських санкцій; індекси МосБіржі і РТС за хвилину торгів просіли на 0,3-1,8%, причому останній пробив підтримку 1100 пунктів, пише interfax.ru.

До 10:01 індекс МосБіржі склав 2286,01 пункту (-0,3%), індекс РТС - 1093,35 пункту (-1,8%), рублеві ціни більшості основних "фішок" на Московській біржі знизилися в межах 5%.

Долар підскочив до 66,28 рубля (+0,74 рубля).

Газета "Коммерсант" в середу опублікувала подробиці законопроекту про розширення санкцій відносно Росії, внесеного до Конгресу США сенаторами Ліндсі Гремом і Боб Менендес. Зокрема, в ньому йдеться про заборону на операції та заморожування активів в США російських державних банків, в тому числі Ощадбанку, ВТБ і ЗЕБа, що є потенційно сильним ударом по міжнародному бізнесу російських банків.

Напередодні ввечері також стало відомо, що адміністрація США планує ввести нові санкції проти Росії у відповідь на події в британському Солсбері, де були отруєні екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Санкції набудуть чинності "приблизно 22 серпня". Другий пакет санкцій адміністрації США проти Росії може передбачати істотне обмеження імпорту і експорту, зниження дипломатичних відносин, а також припинення можливості польотів у США для державної авіакомпанії "Аерофлот", повідомив в середу телеканал NBC з посиланням на дані неназваного представника Держдепартаменту США.

На цих новинах в лідерах відкату виступають акції "Аерофлоту" (-5%), "РусАла" (-4,3%), Ощадбанку (-3,5% і -2,2% "префи", паперу оновили мінімуми з осені 2017 г.), "Мечела" (-2,5%), "Распадской" (-1,3%), "АЛРОСА" (-1,3%), АФК "Система" (-1,2%), "Магніту" (-1,1%).

Підросли паперу "Газпрому" (+ 0,3%), "Лукойлу" (+ 0,3%), а також бенефіціари міцного долара - акції "Сургутнефтегаза" (+ 0,3% і + 0,3% "префи") .

За словами провідного аналітика компанії "Олма" Антона Старцева, перша реакція на анонсовані США санкції відносно РФ виглядає надмірно нервової, але ринок може залишитися під тиском продажів і в четвер - посилення невизначеності виправдовує розширення дисконту за ринковими мультиплікаторами, з яким російські папери торгуються до світових аналогів. Тим часом зниження доларових котирувань російських високоліквідних паперів частково компенсується ослабленням рубля стосовно долара США на валютному ринку. З позицій технічного аналізу, відбувся вихід пари "долар-рубль" з довгострокової консолідації, що має на увазі можливість руху вгору з метою в діапазоні 67-68 рублів за долар в середньостроковій перспективі.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%