Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Нацбанк Казахстану готовий при необхідності згладити різкі стрибки курсу

П'ятниця, 10 серпня 2018 11:55

Тенге ослаб до 354,06 за долар США або на 1,6% за один день через падіння курсу російського рубля і цін на нафту. При необхідності Нацбанк готовий провести інтервенції. Про це центру ділової інформації Kapital.kz повідомили в прес-службі Національного банку РК.

«Російський рубль за день ослаб на 4,2% (з 63,6 до 66,3) стосовно долара США і на 4,1% (з 73,8 до 76,8) щодо євро. Приводом до ослаблення рубля стала інформація про новий законопроект сенаторів США про антиросійські санкції, який передбачає обмеження на фінансування державного боргу Російської Федерації та на операції з майном ряду провідних російських банків. У разі прийняття законопроекту він може вступити в чинності 22 серпня 2018 року », - йдеться в повідомленні регулятора.

Ситуація з рублем в основному пояснюється політичними факторами та ґрунтується на очікуваннях учасників ринку. Крім того, нафта марки Brent подешевшала до 72 доларів за барель на тлі інформації про потенційного запровадження Китаєм мит на американські нафтові продукти.

«В даний час курсоутворення відбувається без участі Національного банку Казахстану. Нацбанк здійснює постійний моніторинг ситуації на валютному ринку і в разі необхідності готовий здійснювати інтервенції, спрямовані на згладжування значних і дестабілізаційних короткострокових коливань курсу тенге », - уклали в Нацбанку.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%