Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Ассанж подумує дати свідчення щодо РФ у Сенаті США

П'ятниця, 10 серпня 2018 13:47

Джуліан Ассанж може розповісти Сенату США про втручання Росії у вибори в США. Адвокати засновника WikiLeaks вимагають гарантій безпеки.

Засновник викривальної платформи WikiLeaks Джуліан Ассанж, який уже шість років переховується від американського правосуддя в посольстві Еквадору в Лондоні, розглядає можливість свідчити перед Сенатом США. Ідеться про ймовірне втручання Росії у вибори в Сполучених Штатах у 2016 році. Про це заявила адвокатка Ассанжа у четвер, 9 серпня, пише Коеспондент з посиланням на Reuters.

За інформацією WikiLeaks, комітет Сенату США з питань розвідки попросив Ассанжа розглянути можливість особисто свідчити на закритому слуханні щодо того, чи допомогала Москва Дональду Трампу виграти вибори, зазначає Reuters. Росія відкидає це, а Трамп переконує, що змови між його командою і РФ не було. "Ми серйозно розглядаємо пропозицію, проте маємо упевнитися, що безпека Ассанжа буде гарантована", - ідеться у заяві його адвокатки Дженніфер Робінсон.

Нагадаємо, що Ассанж перебуває на території посольства Еквадору з червня 2012 року, щоб уникнути екстрадиції до Швеції, де його звинувачують у злочинах на сексуальному ґрунті - за заявами двох жінок у сексуальних домаганнях та зґвалтуванні. Сам Ассанж звинувачення спростовує, говорячи про розправу.

У травні 2017 року розслідування припинили, але він все одно побоюється, що його можуть передати Вашингтону, де йому може загрожувати смертна кара через публікацію таємної інформації.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%