Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Економіка Великобританії стане головною в Європі до 2030р.

Четвер, 26 грудня 2013 10:25

Сполучене Королівство займе друге місце після США у рейтингу економік західних країн

Британський Центр економічних і бізнес досліджень прогнозує, що Німеччина поступиться лідерством в європейській економіці на користь Великобританії до 2030р. Про це повідомляє The Guardian.

Згідно з даними дослідження, основними причинами поліпшення економічної картини країни вважаються зростання населення, лояльні податки і віддаленість від основних фінансових проблем єврозони.

Незважаючи на швидке зростання країн з економікою, що розвивається, таких як Індія, Бразилія і Росія, Великобританії вдасться зайняти гідну позицію протягом наступних двох десятиліть. У Центрі економічних досліджень вважають, що економіка Сполученого Королівства стане другою економікою західного світу після США.

За цей час Великобританія має вирішити питання переорієнтації експорту на ринках, що розвиваються. Крім цього, країні необхідно розібратися з внутрішніми проблемами, наприклад, можливим відділенням Шотландії, яке винесено на референдум 2014р.

У дослідженні говориться, що теоретично економіка Німеччини повинна була продовжувати рости. Однак якщо припустити, що євро залишиться єдиною валютою на континенті, то слабке економічне зростання ЄС, несприятливі демографічні тенденції і необхідність підтримувати більш слабкі європейські країни, рано чи пізно позначиться на добробуті Німеччини.

Інші країни єврозони постраждають ще більше. Наприклад, Франція, яка в даний час знаходиться на 5 місці, впаде до 13 позиції в економічному рейтингу Європи. Італія опуститься з 8 на 15 місце.

Центр економічних досліджень склав графік зміни в світових економіках на 2013, 2018, 2023 і 2028 роки. Згідно представленої моделі розвитку, через два десятиліття Китай стане найвпливовішою економікою у світі, змістивши США на друге місце. За розрахунками на третьому місці опиниться Індія, чия економіка буде в п'ять разів слабкіша за китайську та американську.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%