Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Програма «7-20-25»: більшість казахстанців купують двокімнатні квартири

Понеділок, 13 серпня 2018 16:56

Згідно з аналізом, проведеним експертами, 62-квадратних метрів становить площа житла, який найчастіше характерний для двокімнатних квартир, найбільш популярних серед учасників програми "7-20-25", повідомили в АТ "Іпотечна організація" Баспана ", пише sputniknews.

З моменту старту програми "7-20-25" заявки на отримання позики для придбання житла подали понад 1 300 осіб. Більша частина з них - 843 - на суму трохи менше ніж 10 мільярдів тенге вже схвалені банками.

За словами голови правління АТ "Іпотечна організація" Баспана "Кайрата Алтинбекова, громадян, які бажають взяти участь в програмі, з кожним днем ​​стає все більше, що говорить про її актуальність.

"Ми бачимо, що заявки багатьох громадян отримують схвалення з боку банків. Це підкреслює соціальну спрямованість програми, її своєчасність і актуальність", - говорить він.

При цьому в іпотечній організації "Баспана" повідомили, що вони проаналізували дані позичальників і змогли скласти приблизний загальний портрет людей, які вирішили скористатися можливостями програми. Це громадянин РК 24-40 років, чий загальний сімейний щомісячний дохід становить близько 200 тисяч тенге. Середня ж ціна квартир, які набувають казахстанці - трохи понад 14 мільйонів тенге.

У іпотечної організації особливо підкреслили, що при річній ставці 7% щомісячний платіж буде невисоким, навіть меншим, ніж якби учасник пільгової іпотеки винаймав аналогічне житло в оренду.

Програма "7-20-25" розроблена Національним банком Казахстану за дорученням глави держави. Вона не тільки дає можливість громадянам країни на прийнятних умовах придбати житло, але і дає системні рішення по відновленню ринку іпотечного кредитування.

При придбанні житла за програмою для міст Астана, Алмати, Актау та Атирау його вартість не повинна перевищувати 25 мільйонів тенге, а для інших регіонів країни 15 мільйонів тенге.

Перші позики були видані на початку липня 2018 року в Астані, Алмати, Усть-Каменогорську та Уральську.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%