Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Російське турагенство «Наталі Турс» оголосило про припинення діяльності

Вівторок, 14 серпня 2018 15:51

У свою чергу в асоціації туроператорів з виїзного туризму "Турпомощь" повідомили, що заява "Наталі Турс тільки констатує ситуацію, вона не передбачає можливості для клієнтів отримати виплати фінансових гарантій, пише interfax.

"Туроператор тимчасово зупинив операційну діяльність, але не зупинив відповідно до закону туроператорську діяльність. Це нічого не означає - тільки те, що компанія не бере на себе нових зобов'язань. На жаль, просто зафіксована ситуація сьогоднішнього дня", - повідомив "Інтерфаксу" у вівторок директор "Турпомощі" Олександр Осауленко.

Один з найбільших російських туроператорів "Наталі Турс" 4 липня оголосив про ануляцію всіх проданих турів за кордон і зупинку продажів через фінансові проблеми, при цьому турів та авіаквитків до 1 жовтня продано на $ 15 млн. У реєстрі постраждалих, складеному самою компанією - 12 тисяч турів. Загальна кількість постраждалих туристів, за оцінками експертів, може досягати 30 тисяч. Збиток клієнтів "Наталі Турс" оцінили майже в 1,2 млрд рублів.

Страхова компанія "Інгосстрах", де застрахована відповідальність туроператора, раніше заявляла, що готова виплачувати компенсації постраждалим клієнтам в обсязі, який покривається фінансовою гарантією туроператора, але тільки після того, як він оголосить про зупинку діяльності.

Компанія реалізовувала тури від імені ТОВ "Панорама Тур", його фінансова відповідальність застрахована на 50 млн рублів. За даними Російського союзу туріндустрії, по кожному туру, що не відбувся виплати не перевищать 4,5 тис. рублів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%