Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Facebook, Snapchat і Twitter фіксують скорочення аудиторії

Середа, 15 серпня 2018 09:49

Скандали з витоком даних 50 млн користувачів і поширенням фейкових новин в ході президентської виборчої кампанії в США негативно позначилися на аудиторії соціальної мережі Facebook. Незважаючи на приріст користувачів у світі, мешканці Європи виявилися менш лояльними до соцмережі, пише finance.ua з посиланням на Комерсант.

Порівняно з I кварталом кількість щоденних користувачів скоротилася на 3 млн осіб до 279 млн.

Згідно з прогнозами аналітиків, Facebook також зіткнеться з втратою користувачів у Британії та США. Очікується, що понад 3 млн осіб у віці до 25 років залишать платформу або припинять її використання на регулярній основі до кінця поточного року.

В кінці липня Snapchat — сервіс для обміну фото і відеоповідомленнями, що зникають — також представив фінансову звітність, в якій вперше в історії компанії був зафіксований відтік аудиторії.

Так, в I кварталі поточного року кількість щоденних користувачів Snapchat становила 191 млн осіб, у II кварталі — 188 млн користувачів.

Головною причиною зниження інтересу став новий дизайн додатка, запущений в листопаді минулого року. Тоді сервіс впровадив кілька оновлень, додав розділ «Історія» (Our Story) та пошук, відокремивши публікації друзів від іншого контенту.

Передбачалося, що зміни дозволять залучити більше рекламодавців і зробити сервіс зрозумілішим для аудиторії. Однак сподівання компанії не виправдалися: користувачі стали висловлювати своє невдоволення і навіть створили петицію, яку підписали майже 1,3 млн осіб.

Сервіс мікроблогів Twitter також відзвітував про скорочення користувачів. Якщо в I кварталі їх кількість досягала 336 млн осіб, то за підсумками II — на 1 млн менше. Причому платформу підвела власна чесність: за даними газети The Washington Post, щодня адміністрація сервісу блокує близько 1 млн фейкових і агресивних акаунтів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%