Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ВТБ домовився з Bonum Capital про придбання банку «Возрождение», Росія

Середа, 15 серпня 2018 10:57

ВТБ і фонд Bonum Capital (Cyprus) Ltd досягли домовленості по ключовим умовам угоди з придбання ВТБ банку "Возрождение" та підписали відповідний меморандум, повідомляється в прес-релізі ВТБ.

Згідно з домовленостями з фондом Bonum Capital, що виступає організатором транзакції, ВТБ має намір придбати контрольний пакет "Возрождение" (не менше 75%). Сторони планують закрити операцію в вересні після отримання всіх необхідних регуляторних узгоджень і корпоративних рішень групи ВТБ, відзначається в прес-релізі, пише interfax.

Після закриття угоди будуть визначені кроки щодо подальшої інтеграції банків, яку планується завершити в 2020 році. Стратегія розвитку "Возрождение" буде припускати подальше посилення позицій банку на ринку Московської області по роботі як з роздрібними, так і з корпоративними клієнтами.

ВТБ повідомив про переговори щодо купівлі "Возрождение" в акціонерів, що контролюють - Олексія та Дмитра Ананьєва - кілька місяців тому. Однак перешкодою для здійснення угоди служив арешт активів Ананьєва за рішенням Високого суду Лондона. Таким чином, були забезпечені вимоги інвесторів в папери компанії, афілійованої з Ананьєва. Однак 7 серпня стало відомо, що лондонський суд зняв арешт з активів бізнесменів.

У прес-службі Федеральної антимонопольної служби "Інтерфаксу" у вівторок повідомили, що в ФАС не надходило клопотання групи ВТБ про придбання частки в "Возрождение".

У вівторок банк "Возрождение" розкрив інформацію про зміни в топ-менеджменті. Пост голови правління банку замість Марка Нахмановича зайняв член правління ВТБ Геннадій Солдатенков. Також в "Возрождении" призначені два нового заступника голови - старший віце-президент ВТБ Станіслав Бєлов і гендиректор "ВТБ Пенсійний адміністратор" В'ячеслав Томашевський. При цьому, як зазначено в прес-релізі ВТБ, команда банку "Возрождение" буде збережена.

Банк "Возрождение" за підсумками другого кварталу 2018 року обіймає 38-е місце за обсягом активів серед російських банків у ренкінгу "Інтерфакс-100", підготовленому "Інтерфакс-ЦЕА".

Акції "Возрождение" у вівторок злетіли на 12-14% на новинах про плани його покупки ВТБ. На Московській біржі до 15:54 звичайні акції "Возрождения" зросли до 415 рублів (+ 12,2%), "префи" - до 218 рублів (+ 14,4%).

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%