Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Як створюється кіберщит Казахстану?

П'ятниця, 17 серпня 2018 11:55

Вже рік в країні реалізується програма «Кіберщит Казахстану», розрахована до 2022 року. Перші підсумки роботи зробили в міністерстві оборонної й аерокосмічної промисловості, повідомляє кореспондент центру ділової інформації Kapital.kz.

За рік пророблена праця на ниві законодавства, розширення сфери обов'язкового використання технічних стандартів і вимог. Також затверджено професійний стандарт, збільшено число освітніх грантів. Ще один напрямок роботи - підвищення грамотності держслужбовців та інформування громадян про заходи безпеки при використанні інформаційно-комунікаційних технологій.

На нараді експерти запропонували прийняти ряд нових заходів зі створення та комерціалізації рішень казахстанських розробників. Обговорювали та підвищення ролі операторів зв'язку в організації взаємодії при комп'ютерних атаках і профілактиці порушень в сфері кібербезпеки. Це пов'язано зі зростанням числа онлайн-сервісів і електронних державних послуг.

Відзначимо, в обговоренні перших підсумків програми взяли участь представники міністерства оборони, міністерство освіти та науки, МВС, КНБ, Нацбанку, Академії держуправління при Президентові РК, Міжнародного університету інформаційних технологій, Казахтелекома, «Транстелекома», Центру аналізу та розслідування кібератак «царків» і казахстанської асоціації інформаційної безпеки.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%