Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У США створили акумулятор з паперу і бактерії

Вівторок, 21 серпня 2018 09:38

Фахівці-інженери з Нью-Йоркського Університету розробили портативну батарею, засновану на паперовому субстраті. Вона живиться від бактерії.

Команда інженерів створила такий паперовий акумулятор, застосовуючи 3D-принтер, на якому роздрукувала тонкі листи декількох металів і металевих з’єднань для проведення електричного заряду. Потім вони помістили на ці верстви так звані екзоелектрогени – бактерії з яскраво вираженими проводильними властивостями, пише finance.ua.

Завдяки тому, що вони можуть переносити електрони за межами своїх власних клітин, їх застосування дозволяє ефективно і швидко живити невелику ділянку акумулятора. При цьому заряджені частинки з легкістю проходять через природну клітинну мембрану бактерій, створюючи, таким чином, щось на кшталт постійного провідника.

Використовуючи таку структуру акумулятора, фахівці зуміли живити калькулятор і світловипромінювальний чий діод середньої потужності.

Керівник проекту Сюкхун Чой зазначив, що розробка цього типу акумулятора була навіяна думкою про папір як про дешевий взаємозамінний матеріал. До того ж він наділений стовідсотковою площею покриття.

Проект фахівців яскраво демонструє те, що можна створювати досить ефективні і якісні акумулятори, використовуючи дешеві і легкозамінні матеріали – як у випадку з цим паперово-бактеріальним типом акумулятора.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%