Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Аеропорт Шимкента розширять коштом приватного бізнесу, Казахстан

Вівторок, 21 серпня 2018 13:55

Укладено домовленості про будівництво нового терміналу аеропорту в Шимкенті шляхом фінансування компанії SCAT. Авіакомпанія готова інвестувати 50 млн доларів, а акимат міста, у свою чергу, виділяє 2,8 га землі для будівництва терміналу та дороги до неї. Про це під час робочої поїздки в Туркестанської області повідомили прем'єр-міністру Казахстану Бакитжану Сагінтаеву, повідомляє сайт primeminister.kz.

НК «КТЖ» планує до кінця року розробити проектно-кошторисну документацію на реконструкцію Шимкентскій залізничного вокзалу. Ведеться будівництво 220-кіловольтної підстанції «Бозарик», яка повинна стати основним джерелом електропостачання північній частині міста. По завершенні робіт 250 000 жителів отримають високоякісну електроенергію. За програмою «7-20-25» в рамках П'яти соціальних ініціатив Президента ведеться будівництво 175 багатоповерхових будинків, що дозволить вирішити проблему потребують житла.

«З метою скорочення дефіциту житла в наступному році планується будівництво 8 орендних і 68 кредитних багатоповерхових будинків на суму 56 млрд тенге, а щоб вирішити дефіцит шкіл в Шимкенті планується будівництво 11 нових шкіл», - повідомив аким Шимкента Габідулла Абдрахімов.

У Шимкенті успішно функціонують дві індустріальні зони «Онтустік», «Тассай» і спеціальна економічна зона «Онтустік». Тут працюють 66 підприємств, вже інвестовано 58,5 млн тенге, відкрито 4890 робочих місць. До кінця року планується залучити 38,3 млрд тг інвестицій для відкриття 14 підприємств, на яких знайдуть постійну роботу 2047 осіб. Яким міста відзначив, що в 2020 році Шимкент отримав статус культурної столиці СНД. Так, з метою підвищення туристичної привабливості планується реалізувати проекти з реконструкції Цитаделі «Шимкент» та упорядкування річки «Кошкарата».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%