Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

В Ялті ввели податок на здачу житла туристам

П'ятниця, 16 травня 2014 14:34

Податок встановлений на перехідній період - до кінця 2014 р.

В Ялті встановили фіксовану ставку податку на доходи фізичних осіб для громадян , що здають житло туристам та відпочиваючим . Відповідне рішення «Про встановлення розмірів фіксованих ставок податку на доходи фізичних осіб для громадян , які надають місця для короткочасного проживання в індивідуальних засобах розміщення у м. Ялта на перехідний період» було прийнято на засіданні сесії Ялтинської міської ради 15 травня, пише портал 0654.com.ua.

«Документ розрахований на перехідний період і буде діяти до кінця 2014 р. Підприємець має право самостійно вибирати - переходити йому на цю форму фіксованого податку або працювати за тими формами, за якими він працював раніше: єдиний податок, загальна форма оподаткування тощо» - розповіла директор Департаменту економічної політики Олени Никитенко.

Базові ставки встановлені Постановою Державної Ради Республіки Крим в залежності від площі місця розміщення, яке надається громадянами для розміщення туристів . Базова ставка за квадратний метр загальної площі засоби розміщення на місяць при загальній площі житла, що здається до 50 кв.м. становить 12 руб., і 20 руб. за 1 кв.м. при загальній площі засоби розміщення понад 50 кв.м.

«Ми провели зонування міста і розділили Ялту на три зони залежно від віддаленості від моря. У кожній частині до базових ставок встановлено різний коефіцієнт. Для першого , прибережної зони, він буде збільшений в 2,5 рази, для другої зони, що примикає до прибережного району - в 2 рази, а для третьої, до якої входять всі інші вулиці міста, - в 1,5 рази» , - пояснила Е.Нікітенко.

Також коефіцієнт залежатиме від пори року - в сезон більше, взимку - мінімальний

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%