Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Міндоходів хоче зменшити неоподатковану вартість індивідуальної посилки до €100

Четвер, 04 липня 2013 16:08

За посилки вартість яких перевищує цю суму доведеться платити мито

Міністерство доходів і зборів України підготувало та винесло на громадське обговорення законопроект, який має на меті вдосконалити спрощений порядок пересилання товарів через митний кордон України. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Такі дії міністерства пов’язані з тим, що, за останній час значно побільшало випадків переміщення через митний кордон України товарів однорідного характеру або подрібненими партіями у дозволеному вартісному і ваговому еквіваленті та як правило кожного дня (раз на 24 години).

З огляду на це, в законопроекті передбачається, що у разі, якщо товари, які пересилаються через митний кордон України, мають ознаки подрібненої партії товарів та/або товарів, які зазвичай не використовуються для задоволення звичайних повсякденних потреб громадян, такі товари незалежно від їх фактурної вартості підлягають письмовому декларуванню. Такими ознаками можуть бути:

1) споживчі якості товарів, що свідчать про їх застосування в промисловості, а не для задоволення звичайних повсякденних побутових потреб громадян та/або

2) кількість та однорідність товарів (найменування, розмір, фасон, колір тощо)

3) періодичність переміщення товарів.

Крім цього, у законопроекті пропонується дещо зменшити неоподатковану вартість індивідуальної посилки – з €300 євро до €100 євро. Також передбачається створення системи обміну інформацією між органами Міндоходів та операторами поштового зв’язку, експрес-перевізниками, поширення митного контролю на місця міжнародного поштового обміну та центральні (регіональні) сортувальні станції.

Фахівці Міністерства підкреслюють, що жодних змін ставок оподаткування чи запровадження нових форм документів, необхідних при митному контролі, законопроектом не передбачається.

Із переліком товарів, які відповідно до п.10.ст.374 Митного кодексу при ввезенні (пересиланні) на митну територію України громадянами звільняються від оподаткування митними платежами, можна ознайомитися на сайті Міндоходів http://minrd.gov.ua/mk/rozdil-12/glava-55/

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%