Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ВР ратифікувала конвенцію з Кіпром про недопущення подвійного оподаткування та запобігання ухилення від сплати податків на доходи

П'ятниця, 05 липня 2013 14:16

Підписано документ

 

Конвенція надає підприємцям двох країн гарантії того, що прибуток, отриманий від підприємницької діяльності на території іншої країни, не підлягатиме подвійному оподаткуванню. Конвенція також спрямована на попередження ухилень від сплати податків.

Зокрема, передбачена загальна ставка оподаткування дивідендів 15%, загальна ставка оподаткування відсотків 2%, загальна ставка оподаткування роялті 10%. Передбачено звільнення від оподаткування доходів, одержаних від відчуження майна резидентів Кіпру на території України. При оподаткуванні дивідендів податок не повинен перевищувати 5% від загальної суми дивідендів, якщо фактичний власник володіє не менше ніж 20% капіталу компанії, яка платить дивіденди, або інвестував у придбання акцій чи інших прав компанії не менше €100 тис. євро.

Нагадаємо, 15 травня 2013 р. Кабінет міністрів України своїм розпорядженням №302-р подав на ратифікацію Верховній Раді нову Конвенцію між урядом України та урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і Протокол до неї, підписані 8 листопада 2012 року в місті Нікосії.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%