Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Клименко розповів про податки для підприємців у 2017 році

П'ятниця, 16 грудня 2016 15:12

Клименко попередив про непідйомні податки для малого бізнесу

Податковий тягар збільшиться вдвічі, вважає він.

Підприємці з єдиним податком повинні будуть заплатити 16128 гривень в 2017 році. Це в два рази більше, ніж в цьому році. Такі підрахунки, грунтуючись на даних з відкритих джерел, опублікував на своїй сторінці в Facebook колишній глава Міндоходов і лідер партії Успішна країна Олександр Клименко.

На думку політика, це станеться через підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень, до якої і прив'язана фіскальне навантаження для бізнесу. У 16 128 гривень включені єдиний податок в розмірі 7680 гривень і 8448 гривень ЄСВ.

Клименко також нагадаємо, про рішення влади ввести окрему норму для бізнесу, який торгує побутовою технікою.

"Влада проштовхує норму (законопроект 5132), згідно з якою підприємці-продавці складної техніки, що вимагає гарантійного ремонту, зобов'язані використовувати касові апарати (РРО) незалежно від обороту (навіть якщо він не досяг одного мільйона гривень)", - пише політик.

До слова, "складною технікою» вважається вся техніка, на яку видається гарантія: починаючи з годин і закінчуючи чайниками і прасками. А вартість касового апарата становить 7000 - 9000 гривень.

Клименко додав, що за даними статистики, на обліку перебуває 1,63 мільйонів підприємців. Половина з них практично не веде фінансову діяльність через відсутність обігових коштів.

"Чи будуть вони з наступного року поповнювати за бажанням влади казну? Відповідь очевидна: немає, у них просто немає такої можливості. Малий бізнес піде в тінь, завдяки таким діям влади", - впевнений лідер партії.

Розповів Клименко і про масове закриття "приватних підприємництва".

"Громадяни масово намагаються до нового року позбутися від підприємництва. Таких черг ви не бачили ніколи!", - Написав він.

На завершення поста Олександр Клименко робить висновок: "Приймати такі норми, коли економіка не зростає, доходи населення впали, прибуток олігархів виводитися в офшори, а контрабанда і сірий імпорт процвітає - це злочин проти малого бізнесу".

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%