Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Податкова викрила порушення залізничників на 107 млн ​​грн

П'ятниця, 13 січня 2017 21:38

Податкова міліція викрила посадовців однієї з залізниць, які ухилилися від сплати майже 107 млн ​​грн податків. Про це повідомив глава податкової міліції - перший заступник голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан, передає «Сегодня».

«Встановлено, що керівники однієї з державних залізниць провели ряд тендерних закупівель послуг з прибирання та охорони, придбання запчастин для локомотивів і вагонів, а також обчислювальних машин і запчастин до них. Переможцями зазначених торгів був визнаний ряд компаній, які, як показала перевірка, виявилися фіктивними», - повідомив Білан.

Такі дії дозволили зловмисникам ухилитися від сплати податку на прибуток в сумі близько 55,6 млн грн і більше 51 млн грн податку на додану вартість.

«Зараз відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), якщо вони призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України», - резюмував Білан .

Нагадаємо, з 1 січня 2017 року податкова міліція виявилася ліквідованою.

При цьому, в комітеті Верховної Ради з питань податкової та митної політики заявили, що Податкова міліція законно діє до введення закону про «Фінансову поліцію».

Народний депутат Тетяна Острикова пропонує три варіанти вирішення проблеми: отримати роз'яснення про те, що це технічна помилка, внести зміни до Податкового кодексу або схвалити закон про фінансову поліцію.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%