Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мережі АЗС не доплатили в місцеві бюджети 3,7 млрд грн

Середа, 11 жовтня 2017 10:32

Деякі мережі АЗС ухиляються від сплати акцизного податку, оформляючи торгівлю з "пістолета" як оптову, а не роздрібну. Загальна сума донарахування цього податку по галузі становить 3,7 млрд грн. Про це розповів у своєму блозі начальник Офісу великих платників податків Євген Бамбізов.

Начальник Офісу не назвав конкретних порушників, але описав дві основні схеми ухилення від сплати податків, якими користуються на АЗС, пишуть Українські Новини.

Перша, як уже було зазначено, полягає в ненарахуванні акцизного податку на реалізовані через мережу АЗС нафтопродукти. Співробітники Офісу розкрили її ще в 2015 році, звіривши дані звітності і виявивши невідповідності на одній з мереж в 2,9 млрд грн. З того часу за два роки перевірок (2015-2016) співробітники Офісу донарахували по галузі 3,7 млрд грн акцизного податку, але всі ці суми досі оскаржуються в судах. Друга схема полягає в наданні податкової вигоди третім особам шляхом продажу податкових зобов'язань. Зі слів Євгена Бамізова, одна з мереж продала зобов'язання на 60 млрд грн ПДВ, ухилившись таким чином від сплати цього податку.

Всі донарахування та виявлені порушення компанії оскаржують в судах: а поки суди затягують з рішенням, перереєстровують активи на афілійовані компанії, повідомляє Євген Бамбізов.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%