Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Уряд розглядає єдиний пакет рішень для спрощення оподаткування, – Гройсман

П'ятниця, 08 червня 2018 09:29

Уряд може запропонувати єдине пакетне рішення для оптимізації оподаткування всередині країни. Але в той же час має намір і надалі проводити політику фіскалізації для усунення тіньового сектора і зменшення корупції.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час лекції НВ "Діалоги про майбутнє".

"Дуже важливо в цьому питанні зважити ризики для держбюджету і правильно порахувати реальні втрати, а також те, які можуть бути їх компенсатори", - зазначив прем'єр.

Гройсман нагадав, що сьогодні називаються цифри до 30-40 млрд грн втрат на рік введення податку на виведений капітал. Що, на його переконання, сьогодні є досить ризикованим. До того ж, серед представників бізнес-спільноти немає єдиної позиції з цього питання.

"Так, нам потрібно ще раз звернути увагу на оподаткування всередині країни. Можливо, необхідне єдине пакетне рішення, яке б оптимізувало податки. Я зараз цим досить серйозно цікавлюся. З тим, яку модель можна було б запропонувати", - сказав глава уряду.

Він визнав, що в напрямку спрощення адміністрування та скорочення податків "є над чим працювати", хоча, на його думку, Україна "достатньо конкурентна" в цьому плані.

"Можливо, податок на виведений капітал якраз і буде рішенням. Але потрібно думати про варіанти", - підсумував Гройсман.

У той же час одним з ризиків для введення нового податку прем'єр назвав наближення виборів. "Так, я знову переживаю за вибори. Знову будуть говорити, що країні потрібна новий порядок денний, якась нова програма, яка б базувалася на соціологічних опитуваннях. В принципі все зрозуміло, що потрібно робити. Немає жодних супер-ноу-хау, які необхідно впроваджувати", - міркував прем'єр.

"Ми вже мали багато всяких "проривів" економічних, але все це не працює на позитив... Тому, швидше за все, нам потрібна нова податкова політика. Друге - нам треба ретельно зважити ризики, третє - провести фіскалізацію. Корупцію насичує ресурсом тіньовий сектор. Якщо ми будемо разом проводити політику фіскалізації, то це поліпшить наші позиції, в тому числі, і з економічного розвитку".

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%