Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Рада ввела штрафи для автомобілів на єврономерах

Четвер, 08 листопада 2018 18:06

Верховна Рада підтримала в другому читанні законопроект про посилення контролю над переміщенням і використанням автомобілів, зареєстрованих в інших державах, з техніко-юридичними поправками.

Проект закону №8488 підтримали 245 народних депутатів при мінімально необхідних 226 голосах.

Як зазначила голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, до другого читання народні депутати подали 67 пропозицій до законопроекту, з яких комітет підтримав 10.

"Решта 57 пропозицій можна об'єднати в дві групи. Це - вилучення з взаємодії Національної поліції, щоб і далі не можна було зупиняти порушників митного законодавства. А друга - значне скорочення штрафів, щоб знову провокувати порушення законодавства", - сказала Южаніна, передає Інтерфакс-Україна.

Документом встановлено зобов'язання громадян ввозити автомобілі в режимі транзиту лише за умови внесення ними грошової застави в розмірі митних платежів.

При цьому ввезені в таких режимах авто заборонено передавати у володіння або користування третім особам, або використовувати для підприємництва або отримання доходів в Україні. За таке порушення передбачено штрафи в розмірі до 34 тис. грн.

Громадяни також зобов'язані зареєструвати ввезений автомобіль протягом 10 діб в будь-якому органі доходів і зборів на всій митній території України.

Закон посилює штрафи за порушення строків ввезення особистих автомобілів в митному режимі транзиту. Сьогодні за перевищення терміну більш ніж на 10 діб штраф становить 8,5 тис. грн, а за порушення термінів переміщення авто в митному режимі тимчасового ввезення - 17 тис. грн.

Тепер штраф в такому ж розмірі буде стягуватися тільки за перевищення терміну від 10 до 20 діб. Від 20 до 30 діб він складе 85 тис. грн, більше ніж на 30 діб (а також за втрату або розкомплектування транспортних засобів) - 170 тис. грн, або їх конфіскацію за рішенням суду. При цьому скасовано норму, яка дозволяла порушувати митні правила протягом року і залучатися до відповідальності лише один раз.

У той же час, законопроект містить зміни в закон про Нацполіціі, які містять норми про зупинку автомобіля з іноземними номерами.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%