Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Директором Департаменту фінансового моніторингу НБУ призначений Ігор Береза

Вівторок, 02 червня 2015 13:22

Директором Департаменту фінансового моніторингу Національного банку України 2 червня 2015 р. призначений Ігор Береза. Про це пише прес-служба НБУ.

Департамент фінансового моніторингу Національного банку України виконує функції нагляду за дотриманням банками, платіжними організаціями та членами платіжних систем, що є банківськими установами, філіями іноземних банків вимог законодавства України у сфері запобігання та протидії легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму, регулювання і нагляд у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму за небанківськими фінансовими установами-резидентами, які є платіжними організаціями та/або членами/учасниками платіжних систем (у чистині надання ними фінансової послуги щодо переказу коштів на підставі відповідних ліцензій Національного банку України), а також зі здійснення валютного контролю за банками, іншими фінансовими установами, національним оператором поштового зв’язку.

Ігор Береза народився 22 вересня 1973 року. У 1995 році він закінчив Національний аграрний університет за спеціальністю «Аграрний менеджмент (зовнішньо-економічна діяльність)» та здобув кваліфікацію менеджера зовнішньоекономічної діяльності. Кандидат економічних наук з 1999 року. Вільно володіє англійською мовою.

Уже майже два десятиріччя його трудова діяльність пов’язана з банківською системою України. З 1996 він  працював у різних банківських установах, пройшовши шлях від економіста 1 категорії до начальника департаменту.

З 2001 року і до призначення в Національний банк України Ігор Береза працював у ПАТ «СітіБанк», у якому очолював підрозділи валютного контролю та валютних операцій, а також департаменти корпоративних і правових стандартів, внутрішнього аудиту, комплаєнса. З 2013 року він був членом правління ПАТ «СітіБанк».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%