Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Вкладники Еліта-центру вимагають затримати свідка у справі

Середа, 23 березня 2016 15:02

Від афери Еліта-центру постраждали близько двох тисяч чоловік

Інвестори опублікували відкритий лист, в якому вимагають затримати бізнесмена Вадима Столара, повідомляє Кореспондент.

Громадська організація «Об’єднання вкладників Еліта-центр» вимагають негайно затримати бізнесмена Вадима Столара, що був одним із співзасновників Еліта-центру.

Вимога викладена у відкритому листі до Президента України Петру Порошенко, генеральному прокурору Віктора Шокіна і меру Києва Віталію Кличку, оприлюдненому організацією.

"Про причетність Вадима Столара до цієї афери, яка залишила багатьох з нас без даху над головою, телеканалом 112 в рамках програми" Народна прокуратура "було проведено масштабне журналістське розслідування. У розслідуванні наводиться ряд доказів і фактів незаконної діяльності колишнього народного депутата", - пишуть автори документа, додаючи, що Столар "з незрозумілих причин проходив у справі як свідок".

Автори листа також висловлюють обурення тим, що організатори будівельної піраміди взагалі можуть піти від відповідальності.

"Нещодавно з сюжету телеканалу 1 + 1 ми дізналися, що навесні цього року з в'язниці може вийти один з організаторів афери, від якої ми постраждали, Олександр Шахов (Волконський). Уже вісім років він перебуває в слідчому ізоляторі, чекаючи вирок. А суд ніяк не може вирішити його долю, не дивлячись на наявність незаперечних доказів. Виходячи з так званого "закону Савченко" кожен день в ізоляторі для Шахова буде зарахований як два дня відбування покарання. Тому, з огляду на вищесказане, він буде на свободі, а ми так і залишимося обдуреними ", - йдеться в листі.

Резюмуючи, інвестори вимагають перекваліфікувати процесуальний статус Столяра зі свідка на підозрюваного і одного з співорганізаторів піраміди і затримати його, оскільки, на їхню думку, є ймовірність, що бізнесмен покине територію України.

Нагадаємо, на початку 2006 року в Києві була розкрита велика афера на ринку нерухомості, в результаті якої, за даними МВС, 1759 громадян стали жертвами групи компаній Еліта-центр, представники якої брали у них гроші як оплату житла, що будується. Загальна сума, яку отримали шахраї від громадян, оцінюється більш ніж в 400 млн грн.

У Швейцарії 1 листопада 2007 року було затримано Олександра Волконського (Шахова), підозрюваного в організації шахрайства Еліта-Центр. 9 жовтня 2008 року його було екстрадовано зі Швейцарії в Україну, де 8 вересня 2009 року йому було пред'явлено офіційне звинувачення.

За даними ГО "Об'єднання вкладників Еліта-центр", понад тисячу постраждалих досі не отримали компенсацію.

el1

el2

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%