Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Ще одна пішла: На рахунках у аферистки Тимошенко знайшли мільярд!

Середа, 06 квітня 2016 16:03

На рахунках колишнього прем'єра Юлії Тимошенко в світових банках лежить мільярд доларів, - про це повідомив екс-заступник Генерального прокурора Обиход Микола в інтерв'ю журналістам - повідомляе newsonline24.

За словами Обихода, слідчим Прокуратури вже давно відомо про таємні рахунки Юлії Тимошенко. Ще в 1998 році слідчі отримали документи з Кіпру від Bank of Cyprus про відкриття Юлією Тимошенко банківських рахунків. Пізніше були знайдені й інші офшорні компанії, контрольовані Тимошенко

«За підрахунками КРУ України, тільки в 1996-1997 роках під виглядом оплати за російський природний газ корпорація «ЄЕСУ» замість прямих розрахунків з «Газпромом» перерахувала на рахунки United Energy International Limited 553 мільйони доларів США, 57 мільйонів англійських фунтів стерлінгів, 11 мільйонів німецьких марок, 220 мільйонів французьких франків. Також «ЄЕСУ» необгрунтовано перерахувала за російський природний газ за кордон ще 348 мільйонів доларів США, 44 мільйони англійських фунтів стерлінгів, 8 мільйонів німецьких марок. Гроші осіли на рахунках Corlan Enterprises Limited », - говорить Обиход.

Коли про величезні суми Тимошенко в офшорах стало відомо слідчим Генеральної прокуратури, то гроші відразу ж були перекинуті в інші зарубіжні банки. Слідчі повільно, але впевнено йшли по слідах переміщення грошей Тимошенко, але в 2005 році розслідування припинилося. Генеральний прокурор Святослав Піскун закрив справи по «ЄЕСУ».

Микола Обиход вважає, що Генеральна прокуратура на чолі з Віктором Шокіним повинні відновити розслідування.

Раніше на замовлення олігарха Дмитра Фірташа, американські приватне детективні агенції Kroll зайнялося пошуком грошей Тимошенко і американці знайшли таємні рахунки Тимошенко в Греції і Болгарії.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%