Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Україна сьогодні переходить на нову вакцину проти поліомієліту

Понеділок, 18 квітня 2016 13:39

Одночасно з Україною до цього процесу долучилися ще 156 країн світу. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

Україна приєдналася до Глобальної стратегії ВООЗ, ухваленої на 68 Генеральній Асамблеї ООН, з переходу використання живої оральної тривалентної вакцини проти поліомієліту (тОПВ) на живу оральну бівалентну вакцину проти поліомієліту (бОПВ), та оголосила 18 квітня 2016 року Національним днем переходу на використання бівалентної вакцини.

Як зазначається, одночасно з Україною до цього процесу долучилися ще 156 країн світу.

Повідомляється, що припинення використання тОПВ зумовлене вилученням з живої оральної поліомієлітної вакцини ІІ типу вірусу, в якому ВООЗ уже не вбачає загрози.

«Обидві вакцини забезпечують однаково ефективний захист від поліомієліту. Різниця полягає лише в тому, що одна з них не забезпечує захист від того штаму поліовірусу, який на сьогодні вже ліквідовано в усьому світі. Натомість новий тип ОПВ забезпечуватиме ще більш ефективний захист від інших двох штамів вірусу поліомієліту, що досі циркулюють», - пояснив представник ВООЗ в Україні Денніс Кінг.

Як повідомляється, перехід на використання нової вакцини передбачає одночасне вилучення усіх залишків тривалентної вакцини, яка з травня місяця в жодній країні не використовуватиметься.

Перехід на використання нового виду ОПВ-вакцини ніяким чином не впливає на процес імунізації дітей проти поліомієліту в країні.

«Використання ОПВ-вакцини необхідне, адже вона має здатність не лише створювати індивідуальний захист від поліомієліту, але й також зупиняти циркуляцію вірусу у середовищі, що є обов’язковою умовою для ліквідації вірусу назавжди», - підкреслив заступник міністра охорони здоров’я Ігор Перегінець.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у березні в Україні завершився третій раунд додаткової імунізації проти поліомієліту, що проводився в рамках невідкладного реагування на спалах хвороби, який був зафіксований в країні влітку 2015 року.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%