Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

АМКУ підтримує зміни умов ведення бізнесу

Четвер, 21 квітня 2016 13:43

АНТИМОНОПОЛЬНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ. Про це повідомляє Урядовий портал.

20 квітня 2016 року начальник Юридичного управління Антимонопольного комітету України Марія ШВЕРК виступила з доповіддю на Форумі із захисту бізнесу, що відбувся в м. Києві.

Захід проходив у форматі панельних дискусій за участю представників органів виконавчої й судової влади, провідних практикуючих юристів та економістів країни, а також представників профільних організацій і громадськості.

Метою проведення Форуму стало виявлення та обговорення проблемних питань щодо ведення й захисту бізнесу, а також пошуку шляхів їх раціонального і швидкого вирішення за безпосередньою допомогою органів державної влади.

Під час панельної дискусії щодо взаємодії з контролюючими та регулюючими органами влади Марія Шверк розповіла про принципи та методи роботи з бізнесом, на які зараз переходить Антимонопольний комітет України.

«Комітет хоче стати захисником добросовісних суб’єктів господарювання, які у своїй діяльності дотримуються законодавства про захист економічної конкуренції», - підкреслила Марія Шверк.

Також вона ознайомила присутніх із законодавчими змінами та нововведеннями в діяльності відомства, окремо акцентуючи увагу на розробці проекту нового Положення про економічну концентрацію.

«Захист бізнесу як основа безпеки держави – ось основний постулат, який Антимонопольний комітет України наразі усіляко підтримує, та для реалізації якого докладає свої основні зусилля», - зазначила доповідач.

Під час обговорення учасники Форуму висловили сподівання щодо подальшої плідної взаємодії з органами державної влади з метою створення сприятливих умов для розвитку національного бізнесу. Також вони наголосили на необхідності застосування кодексів етики, які в подальшому мають стати основою для налагодження чесних економічних відносин між усіма суб’єктами господарювання, а Антимонопольний комітет України у свою чергу готовий виступити модератором щодо розробки та подальшого виконання таких етичних правил.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%