Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Прем’єр-міністр України обговорив із Комісаром ЄС з питань європейської політики сусідства і розширення Йоганнесом Ганом перспективи двосторонньої співпраці

Четвер, 21 квітня 2016 14:04

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ. Про це повідомляє Урядовий портал.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у четвер, 21 квітня, провів зустріч із Комісаром Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства і розширення Йоганнесом Ганом. Сторони детально обговорили напрямки двосторонньої співпраці.

Прем’єр-міністр повідомив, що на минулому тижні в Україні був сформований новий склад Кабінету Міністрів. У тому числі вперше була створена посада Віце-прем’єр-міністра із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, яку обіймає Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Також при Уряді створено групу міжнародних радників на чолі з колишнім Віце-прем'єром та Міністром фінансів Словаччини Іваном Міклошем за участі колишнього Віце-прем’єр-міністра Польщі Лєшека Бальцеровича, зауважив Володимир Гройсман.

Кабінет Міністрів повністю відданий курсу на проведення реформ у країні, поглиблення співпраці з Міжнародним валютним фондом та виконання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом, наголосив Володимир Гройсман.

Сьогодні Уряд працює над розробкою операційного плану, який буде сформований протягом місяця. Серед головних пріоритетів його діяльності – реформування роботи української митниці, реформа державного управління, податкова та судова реформи, а також посилення взаємодії з Парламентом.

Прем'єр-міністр поінформував, що напередодні відбулося перше засідання Уряду, на якому було прийнято низку важливих рішень, зокрема щодо надання приміщення для Національного агентства з питань запобігання корупції, призначення керівників «Укрзалізниці» та «Укрпошти», направлення пріоритетних законопроектів до Верховної Ради. «Учора Кабінет Міністрів продемонстрував здатність приймати необхідні рішення», - зазначив Голова Уряду.

Володимир Гройсман зазначив, що Україна потребуватиме підтримки Європейського Союзу у проведенні пріоритетних реформ, зокрема у сфері державного управління. Сторони детально обговорили можливості та перспективи взаємодії у проведенні необхідних змін у цій сфері.

Комісар ЄС привітав українську сторону із формуванням нового Уряду в Україні та позитивно відзначив рішучість Кабінету Міністрів «вдихнути нову енергію» у продовження реформ та виконання міжнародних зобов'язань України у рамках домовленостей з МВФ та ЄС.

Своєю чергою Європейський Союз готовий продовжити підтримку України, запевнив Єврокомісар.

«Зараз дуже хороший момент для України. Європейська сім'я демонструє загальне позитивне ставлення до України. Ми не повинні марнувати час», - зазначив він, нагадавши, що у травні запланований саміт Україна-ЄС.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%