Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Міністерство інформаційної політики України звітувало за перший квартал 2016 року

П'ятниця, 29 квітня 2016 10:38

МІНІСТЕРСТВО ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ. Про це повідомляє Урядовий портал.

28 квітня 2016 року Міністерство інформаційної політики України презентувало звіт роботи відомства за перший квартал 2016 року (січень-березень).

Заступник Міністра інформаційної політики України Артем Біденко зазначив: «Ще на початку року ми презентували громадськості план діяльності Міністерства на 2016 рік. Зокрема, відповідно до плану ми реалізовуємо програму «Відкрита влада» і є абсолютно прозорими в своїй діяльності - черговий звіт є тому підтвердженням». Заступник розповів про дві реформи МІП: урядових комунікацій та іномовлення України. «Великим проектом на сьогодні є реформування урядових комунікацій. Мова йде про те, щоб створити офіс урядових комунікацій, про те, щоб реалізувати так звану політику одного голосу, організувати тренінги для персоналу, що займаються комунікаціями».

Заступник   Міністра Тетяна Попова в свою чергу розповіла про реформу законодавства в медіа сфері та відновлення українського мовлення в зоні АТО.

«Ми почали Реформу законодавства у медіа сфері та гармонізації законодавства до законів ЄС. Разом з ОБСЄ і Радою Європи ми обговорюємо план дій. В цьому напрямку також до розробки залучено представників “Transparency International ” з країн Балтії.

Заступник розповіла, що в напрямку відновлення мовлення, МІП за перший квартал 2016 встановлено в зоні АТО 12 передавачів, з яких 1 цифровий, що транслює одночасно на Донецьк 5 каналів: «Ми продовжуємо видавати «Спецвипуск для жителів Донбасу» і цього місяця ми збільшили наклад до 30 000 примірників». Тетяна Попова поділилася також планами і зазначила, що наступним кроком буде встановлення запланованих телевеж в зоні АТО.

Крім того, в зоні АТО Моніторингова місія Міністерства інформаційної політики України з початку 2016 року відвідала та проаналізувала стан українського мовлення в населених пунктах на Сході: Соледар, Мар’їнка,Карачун, Красногорівка, Авдіївка, Новоайдарськ,Троїцьк,Єлизаветівка, Новгородське, Рубіжне, Вугледар, Попасна, Маріуполь, Торецьк, Селідове, Часів Яр, Краматорськ та Українськ.

«Щодо Криму, ми продовжили комунікаційну кампанію "Крим - це Україна", розпочату минулого року. Вона, в першу чергу, спрямована на консолідацію української суспільної думки щодо Криму, а також для українців, які живуть на півострові. В рамках кампанії, ми також зняли документально-художній фільм "Крим. Спротив", цільова аудиторія якого - іноземний глядач. Плануємо його презентувати незабаром", - пізніше прокоментувала Перший заступник Міністра ЕмінеДжапарову.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%