Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Китай хоче виробляти сільгосппродукцію в Україні

Понеділок, 30 травня 2016 12:50

Представники китайської делегації висловили зацікавленість в можливості вирощувати і переробляти продукцію в Україні. Про це повідомляє УБР.

Китай зацікавлений в розширенні і збільшенні експорту української сільськогосподарської продукції, а також в можливості виробляти продукцію в Україні.

Про це йшлося під час зустрічі Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового з делегацією провінції Шаньдун на чолі з віце-губернатором провінції паном Ван Шуан, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Зокрема, як зазначили в Міністерстві, сторони обговорили можливість експорту соняшникової шроту, макухи і сорго. Також представники китайської делегації висловили зацікавленість в можливості вирощувати і переробляти продукцію в Україні.

Зі свого боку, міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий заявив, що Україна зацікавлена в збільшенні експорту своєї продукції з доданою вартістю. Адже розвиток фермерських господарств допоможе перетворити сільське господарство України з сировинної галузі - на переробну.

"Збільшення аграрного ринку призведе до попиту в суміжних галузях: устаткуванні, сільгосптехніки, засобах захисту рослин, добрив. Вважаю, що у китайської сторони сьогодні є хороші можливості взяти участь в зростанні цього ринку в Україні", - підкреслив Тарас Кутовий.

Нагадаємо, нова команда Мінагрополітики, на чолі з міністром Тарас Кутовий, розробила концепцію під назвою "3 + 5", яка передбачає конкретні шляхи реформування аграрної галузі України.

Вона включає 3 важливі пріоритети: державна підтримка фермерів, розвиток державних підприємств, а також чесний і прозорий обіг землі. І 5 напрямків, які випливають з них: це розвиток сільських територій, підвищення ринків збуту, органічне виробництво і нішеві культури, зрошення та безпеку харчової продукції.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%