Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Володимир Гройсман та Міністр економічного співробітництва та розвитку Німеччини Герд Мюллер обговорили співпрацю в економічній сфері та взаємодію країн на регіональному рівні

Середа, 29 червня 2016 09:47

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ. Про це повідомляє Урядовий портал.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у вівторок, 28 червня, провів зустріч з Міністром економічного співробітництва та розвитку Німеччини Гердом Мюллером, під час якої сторони обговорили співпрацю в економічній сфері.

Володимир Гройсман зазначив, що в Україні є 4,5 тисячі підприємств з німецьким капіталом. Також на теперішній час в Україні реалізується проектів німецької технічної допомоги на суму 600 млн. євро. «Це необхідна основа для розвитку і поглиблення співробітництва», - зауважив він.

Прем’єр-міністр підкреслив, що «українська економіка демонструє невелике, але зростання». В Україні сформовано усе необхідне законодавство для боротьби з корупцією, що є важливим для німецького бізнесу. «Ми маємо усе необхідне для проведення реформ в Україні», - наголосив він.

Сторони домовилися активізувати роботу з реалізації проектів німецького бізнесу в Україні. З цією метою восени 2016 року в Києві будуть проведені міжурядові консультації зі сталого розвитку України.

Володимир Гройсман також зазначив, що пріоритетом має бути співробітництво двох країн і на місцевому рівні. «Ми провели децентралізацію, тому програми для взаємодії на місцевому рівні винятково важливі на сьогодні», - підкреслив він.

На початку 2017 року в Києві буде проведена конференція міст-партнерів за участю місцевих влад міст-партнерів України, Німеччини та Польщі.

Прем’єр-міністр та Міністр економічного співробітництва та розвитку Німеччини Герд Мюллер також обговорили питання реалізації проектів енергоефективності в Україні, зокрема створення і початку роботи Фонду енергоефективності. «Наша мета – збільшувати видобуток газу в Україні та зменшувати споживання газу за рахунок енергозбереження», - заявив Володимир Гройсман.

Особливу увагу сторони приділили питанню залучення підтримки Німеччини до реформи митної служби України. Прем’єр-міністр зазначив, що в рамках реформи митниці передбачена її повна технічна модернізація. «Розраховуємо на технічну та експертну допомогу німецьких партнерів», - зазначив Володимир Гройсман.

Міністр економічного співробітництва та розвитку Німеччини Герд Мюллер також зазначив, що повною мірою підтримує наміри Уряду щодо приватизації. «Ви можете розраховувати на допомогу і підтримку Німеччини» - підкреслив він.

Герд Мюллер наголосив, що «важливо запустити процес, щоб економіка ФРН вкладала в економіку України».

«Найбільшим європейським проектом в економічній сфері на наступні 10 років має стати співробітництво ФРН та ЄС з Україною. Ми повністю погоджуємося і підписуємося під вашою урядовою програмою, - підкреслив Герд Мюллер. - Ми впевнені в такому підході, оскільки ваш Уряд надсилає в Європу правильні сигнали».

Німецька сторона також висловила готовність поділитися досвідом та надати практичну допомогу у вдосконаленні системи професійно-технічної освіти в Україні. Сторони домовилися підготувати окрему програму із залученням освітніх інституцій, бізнесових асоціацій та торгово-промислових палат двох країн.

Окремо сторони обговорили питання переміщених осіб в Україні. Герд Мюллер зазначив, що Німеччина розуміє складність ситуації, пов’язаної із великим числом біженців та переміщених осіб в Україні. «Ми розуміємо масштаб цієї проблеми, тому маємо закликати світову спільноту до допомоги біженцям», - заявив він. У свою чергу, Володимир Гройсман зауважив, що Уряд докладає максимальних зусиль для того, щоб 1,7 млн. осіб, змушених виїхати з Донбасу, отримали необхідну допомогу та підтримку з боку Уряду.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%