Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман та Міністр фінансів Німеччини Вольфґанґ Шойбле обговорили конкретну підтримку реформ в Україні у митній сфері, сферах енергоефективності та приватизації

Середа, 29 червня 2016 10:23

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ. Про це повідомляє Урядовий портал.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман і Міністр фінансів Німеччини Вольфґанґ Шойбле під час зустрічі у вівторок, 28 червня, обговорили можливості підтримки з боку Німеччини реформ українського Уряду у митній сфері, сферах енергозбереження і приватизації.

«Ми налаштовані йти вперед у здійсненні реформ», - наголосив Володимир Гройсман на початку зустрічі. Він зазначив, що новий Уряд розпочав приватизацію державних підприємств, зокрема, прийняв рішення щодо приватизації одного з найбільших українських підприємств - Одеського припортового заводу. Крім того, Уряд здійснив дерегуляцію цін на газ, фармакологічного ринку та розпочав реформу митниці, повідомив Прем’єр-міністр.

Володимир Гройсман підкреслив бажання Уряду щодо залучення німецьких інвестицій в економіку України. Він зазначив, що учора мав зустріч із представниками німецького бізнесу, які відзначили покращення інвестиційного клімату і готовність активізувати роботу в Україні.

Під час зустрічі сторони обговорили питання співпраці у сфері енергоефективності, зокрема питання підтримки Німеччини щодо створення і роботи Державного фонду енергоефективності, забезпеченні його прозорої і ефективної роботи.

Співрозмовники також обговорили підтримку Німеччини у питанні реформи митної служби України та її технічного переоснащення.

Міністр фінансів Вольфґанґ Шойбле висловив готовність надати консультативну підтримку процесу приватизації в Україні. «Ми готові допомагати, консультувати, ділитися досвідом щодо приватизації», - заявив він.

Володимир Гройсман зазначив, що від Уряду України будуть визначені відповідальні за взаємодію із німецькою стороною у напрямках співпраці щодо енергоефективності, реформуванні української митниці та в сфері приватизації.

У свою чергу Вольфґанґ Шойбле підкреслив готовність Німеччини підтримувати Україну та Уряд на шляху реформ. «Перед вами стоїть величезне завдання, і ми будемо вас підтримувати», - сказав Міністр фінансів Німеччини.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%