Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Мінпромторг РФ підтвердив можливість обслуговування літаків «Руслан» без участі України

П'ятниця, 09 вересня 2016 19:08

Функції з підтримки льотної придатності вантажних літаків Ан-124-100 «Руслан», які експлуатуються в Росії, можуть бути передані російським підприємствам, повідомив «Інтерфаксу» представник Мінпромторгу в п'ятницю - за матеріалами сайту BIN.ua.

«В даний час російські експлуатанти відчувають труднощі з підтримкою льотної придатності літака Ан-124-100 «Руслан», держателем сертифікату типу якого є (українське - ІФ) ДП «Антонов». Незважаючи на заяви ДП «Антонов» про підтримку сертифіката типу, практичні роботи в цьому напрямку у російських експлуатантів припинені. У зв'язку з цим ми змушені самостійно шукати рішення цієї проблеми», - зазначив представник відомств.

>На початку серпня газета «Коммерсант» з посиланням на джерела повідомляла, що влада РФ розглядає можливість передачі функцій з продовження ресурсу та забезпечення життєвого циклу «Русланів» російському «Авіаційному комплексу ім. Ільюшина», проте ні в «Антонові», ні в Мінпромторгу цю інформацію тоді не підтверджували. Незабаром на сайті ДП «Антонов» з'явилося повідомлення, в якому воно попередило, що буде просити міжнародні авіаційні організації про зняття відповідальності за безпеку польотів Ан-124-100 «Руслан» в разі, якщо авіавлада РФ самовільно приймуть рішення про виведення їх з-під нагляду розробника. Минулої середи це підтвердив і президент «Антонова» Олександр Коцюба.

У вересні 2015 року за розпорядженням уряду України «Антонов» вийшов з українсько-російського СП «ОАК-Антонов». У Мінекономіки України тоді пояснювали, що подальша участь в СП недоцільно через припинення роботи над рядом спільних проектів. У січні 2016 року підприємства, що входили до складу концерну, були передані в управління «Укроборонпрому».

Основними експлуатантами літака «Руслан» є російська ГК «Волга-Дніпро» (використовує їх для чартерних вантажоперевезень) і ВПС Росії (літаки використовуються в парку 224-го льотного загону).

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%