Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Росія може зупинити поставки газу в Україну

Середа, 14 вересня 2016 12:28

Федеральна служба з технічного та експортного контролю (ФСТЕК) може прийняти рішення про припинення експортних поставок скрапленого газу з РФ в Україну. Цю інформацію OilNews підтвердило ряд джерел в середовищі російських постачальників ЗВГ (зріджений вуглеводневий газ).

«Рішення аналогічне з припиненням поставок ДТ в Україні, в найближчі дні має бути представлено російським експортерам зрідженого газу. Причини введення і терміни дії обмежень поки не відомі», - розповів спікер з торговельних кіл Росії.

Відзначимо, що на частку РФ припадає 51% всього наповнення українського ринку газом. У той же час з липня спостерігається істотний дефіцит ресурсу на українському ринку, викликаний перебоями в поставках скрапленого газу з РФ, які змусили операторів в серпні постачати ЗВГ з Литви і навіть з Італії. На сьогодні вартість оптових партій ЗВГ злетіла до 21 400 грн / т з 12 000 грн / т на початку липня.

На думку одного з операторів українського ринку, припинення поставок російського ресурсу викличе додаткове зростання цін на ЗВГ. «У той же час, сьогодні ціна на російсько-українському кордоні близька до ціни альтернативних напрямків. Якщо зупинка відбудеться на Сході, то з великою ймовірністю почнуться поставки морським транспортом через перевалки в Одеській області ». Як повідомлялося, транзит ЗВГ через морські термінали критично знизився в серпні. Зокрема термінал в м Чорноморськ не виробляє перевалку транзитних партій газу з квітня 2016 р.

Як повідомляв OilNews, з 9 вересня поставки російського дизельного палива в Україні були зупинені у зв'язку з рішенням Федеральної служби з технічного та експортного контролю (ФСТЕК) обнулити більшість раніше виданих експортерам дозволів. Згодом «Транснефть» також повідомила, що отримала від Центральної енергетичної митниці РФ припис зупинити транспортування дизельного палива в Україні по системі нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%