Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Бориспіль» звинувачують в підставних тендерах

Четвер, 15 вересня 2016 14:47

Прокуратура розслідує придбання аеропортом «Бориспіль» російських детекторів вибухових речовин на 4,31 млн грн. Про це свідчить постанова Печерського райсуду Києва від 8 вересня, повідомляє Кореспондент.

У розслідуванні сказано, що в вересня 2014 уряд заборонив придбання на державні кошти товарів, робіт і послуг у компаній з Росії. Але в грудні 2015 МА Бориспіль провів тендер на закупівлю детекторів вибухівки, переможцем якого стало ТОВ Проектно-технічний центр. Фірма стверджувала, що продає обладнання "Inward Detection". Однак встановлено, що фактичним виробником є ​​російська компанія Діагностика-М, а чеська фірма була створена з метою реалізації російської продукції на території України.

Також повідомляється, що сертифікація детекторів вибухових речовин проводилася з порушеннями законодавства, у зв'язку з чим Проектно-технічний центр переміг в тендері, надавши недостовірні дані.

Слідчі вважають, що схема була створена і організована директором фірми "Проектно-технічний центр". Також в схему були залучені службовців ДП ​​МА Бориспіль, Державіаслужби і Державної фіскальної служби. Надалі, за інформацією слідчих, 4,3 млн грн було перераховано фірмі, контрольованій резидентом з Росії.

Крім того, слідство хоче перевірити можливі зловживання і на інших тендерах аеропорту Бориспіль

Йдеться про контракт із ЗАТ ESSPO вартістю 13,7 млн ​​грн. Слідчі мають інформацію, що посадові особи аеропорту Бориспіль сприяли перемозі компанії, можливо шляхом заміни конвертів тендерної пропозиції.

Також керівництво підозрюють у лобіюванні тендерів на послуги харчування пасажирів (42,3 млн грн), закупівлі протівообледеняющей рідини (63,5 млн грн) і будівництва насосно-фільтраційної станції (92 млн грн).

23 серпня суд призначив ревізію фінансово-господарської діяльності ДП Міжнародний аеропорт Бориспіль за період з 01.01.2015 по 23.08.2016 по вишеупомянутиі тендерами. Аудиторської службі дали 15 днів на перевірку. Але в зв'язку з великим обсягом документів прокуратура звернулася до суду про продовження терміну ревізії. Суд задовольнив клопотання і продовжив ревізію на 5 днів з 17.09.2016 р

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністерство інфраструктури України не буде привласнювати міжнародному аеропорту "Бориспіль" ім'я Івана Мазепи.

 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%