Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Банк Росії призначив тимчасову адміністрацію в Військово-промисловий банк

П'ятниця, 16 вересня 2016 12:06

Російський центробанк призначив тимчасову адміністрацію в Військово-промисловий банк (ВПБ), що входить в першу сотню російських банків за розміром активів - повідомляє Бі-бі-сі.

Функції тимчасової адміністрації протягом півроку буде виконувати Агентство зі страхування вкладів. На цей час припиняються повноваження органів управління банку та повноваження акціонерів банку, пов'язані з участю в статутному капіталі.

Минулого тижня регулятор відключив Військово-промисловий банк від системи прийому платежів, після чого ВПБ обмежив зняття готівки з депозитів і банківських карт, а також перестав приймати нові засоби громадян.

На початку вересня голова ради директорів ВПБ Юрій Колток повідомив газеті "Ведомости", що банк звернувся до Арбітражного суду Москви із заявою про визнання рішень та дій Банку Росії незаконними, оскільки не отримав роз'яснень з приводу того, що відбувається, від регулятора.

За підсумками першого півріччя банк, згідно з версією РІА Рейтинг, займає 89-е місце в банківській системі Росії з активами в 64,2 мільярда рублів (1 млрд доларів). У ренкінгу Центру економічного аналізу групи "Інтерфакс" за підсумками другого кварталу банк займав 98-е місце.

У четвер Банк Росії ввів тимчасову адміністрацію в Росінтербанк, який займає 68-е місце в російській банківській системі за розміром активів. Це рішення регулятор пояснив нестійким фінансовим становищем банку і наявністю загрози інтересам його кредиторів.

В кінці липня Центральний банк Росії відкликав ліцензію на здійснення банківських операцій у банку "БФГ-Кредит", який обіймав за підсумками другого кварталу 2016 року 104-е місце за розміром активів у ренкінгу "Інтерфакс-100".

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%