Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

КНР створить в США кліринговий банк для розрахунків в юанях

Середа, 21 вересня 2016 11:45

Китай створить в США кліринговий банк для розрахунків в юанях, а також запрошує до співпраці американські банки, заявив прем'єр Держради КНР Лі Кецян - повідомляє ПРАЙМ.

За даними газети South China Morning Post, Лі Кецян заявив про це на зустрічі в Нью-Йорку. «Ми також вітаємо банки в Нью-Йорку, які будуть відповідати необхідним вимогам, стати кліринговими банками для розрахунків в юанях», - сказав китайський прем'єр, додавши, що «це допоможе подальшому зміцненню нашої співпраці».

У червні заступник голови Народного банку Китаю І Ган заявив, що клірингові та розрахункові послуги в китайській валюті стали популярними на ринку США, тому Китай планує створити в Сполучених Штатах кліринговий банк для розрахунків в юанях.

Як пише South China Morning Post, Народний банк Китаю заявив, що уповноважив відділення Банку Китаю в Нью-Йорку стати кліринговим банком для розрахунків в юанях в США.

Прем'єр Держради КНР відзначив прогрес на переговорах між Пекіном і Вашингтоном за угодою про двосторонні інвестиції BIT (Bilateral Investment Treaty). «Поки у сторін є прагматичний і гнучкий підхід, я впевнений, що ми зможемо досягти угоди, які будуть відповідати високим стандартам і будуть вигідні обом сторонам», - додав Лі Кецян. За його словами, в даний момент сторони ведуть 29-й раунд переговорів щодо угоди.

На початку вересня офіційний представник міністерства комерції КНР Сунь Цзівень зазначив, що Китай і США досягли значного прогресу на переговорах щодо угоди про двосторонні інвестиції BIT. З 2008 року Китай і США ведуть переговори про досягнення угоди про двосторонні інвестиції. Це угода покликана встановити взаємні правила інвестиційної діяльності в кожній з країн. Ця угода може забезпечити американським компаніям більш відкритий доступ на китайський ринок і рівні з китайськими компаніями права.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%