Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

США збільшать число прийнятих біженців

Четвер, 22 вересня 2016 09:01

Представник Держдепартаменту США Джошуа Бейкер, який бере участь у роботі Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку, розповів в інтерв'ю Російській службі «Голосу Америки» про основні питання, що стоять на порядку денному американської делегації. Серед нагальних тем - боротьба з тероризмом і розповсюдженням екстремізму, підтримка миру і безпеки. Як підкреслив у своєму виступі Барак Обама, ці проблеми не можуть бути вирішені без участі ООН, тому Сполучені Штати і далі будуть повністю підтримувати цю організацію, а також інші міжнародні інститути. Американський президент упевнений, що тільки з їх допомогою можна досягти політичного врегулювання в таких гарячих точках як Лівія, Сирія та Україна.

Однією з головних тем Генасамблеї Джошуа Бейкер назвав проблему біженців, яка обговорювалася на вчорашньому саміті за участю президента Обами. США повідомили про намір збільшити кількість прийнятих біженців до 147 тисяч осіб на тлі активної дискусії всередині самих Сполучених Штатів. Представник Держдепартаменту не передбачає проблем в реалізації цієї ініціативи в «країні іммігрантів». Головне - організувати ретельну перевірку цих біженців до того, як вони потраплять на американську територію, вважає Бейкер. За його словами, США, будучи найбільшим донором гуманітарної допомоги в Сирії, Іраку та на Близькому Сході, просто не можуть залишатися осторонь від цієї проблеми.

За визнанням Джошуа Бейкера, ситуація в Сирії обговорюється на Генасамблеї в числі пріоритетних. Вона піднімалася як на двосторонніх зустрічах держсекретаря США, так і в ході засідання Міжнародної групи з підтримки Сирії. Не виключено, що на цьому тижні відбудеться ще одна зустріч Джона Керрі і Сергія Лаврова, присвячена сирійської тематиці.

Представник Держдепартаменту прокоментував також недільні вибори до Держдуму Росії. Він ще раз заявив, що Сполучені Штати не визнають думські вибори, що пройшли в Криму, оскільки вважають Крим частиною української території. Як зазначив віце-президент США Джо Байден на зустрічі з українським президентом Петром Порошенко, США залишаться незмінним партнером України і продовжать надавати їй фінансову, політичну та іншу підтримку, розраховуючи при цьому на повне виконання Мінських угод.

У той же час, зазначив Джошуа Бейкер, питання поставок Україні «летального зброї» на вищому політичному рівні не обговорюється. США прагнуть до політичного врегулювання в Україні і продовжать роботу в цьому напрямку через своїх європейських партнерів і в рамках Нормандського формату.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%