Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Ілон Маск оголосив про плани по колонізації Марса

Середа, 28 вересня 2016 13:25

Компанія Ілона Маска SpaceX представила програму по колонізації Марса. Маск планує побудувати космічний корабель, здатний долетіти до Червоної планети за три місяці і перевезти достатню кількість матеріалів для спорудження бази - повідомляє Бі-бі-сі.

«Ми повинні перейти від розвідувальних місій до будівництва повноцінного міста», - заявив Маск, представляючи свій амбітний план в мексиканському місті Гвадалахара у вівторок.

В основі плана Маска лежить споруда величезного космічного корабля, кожна із ступенів якого зможе використовуватися по кілька разів. Ця концепція дозволить знизити вартість квитка для польоту до Марса до 200 тисяч доларів.

В ході двогодинної відеопрезентації Маск виклав досить багато технічних деталей.

Для виконання програми SpaceX пропонує побудувати величезний космічний корабель - перевищує розмір «шатла» приблизно в три рази. На Землі він буде заправлятися зрідженим метаном і киснем. На Марсі Маск хоче насамперед почати добувати паливо для зворотного польоту.

Для своїх цілей Маск розробляє новий ракетний двигун Raptor і нову модель ракети-носія, для якої поки розроблений тільки паливний бак.

У 2018 році, коли Марс наблизиться до Землі на відстань 57,6 млн кілометрів, SpaceX планує послати на Червону планету безпілотний зонд.

Пілотований політ з пасажирами в планах Маска теж не за горами: SpaceX розраховує, що зможе відправити перший корабель з людьми вже в 2022 році.

Підприємець в ході презентації поділився задумом про побудову на Марсі колонії, що складається з мільйона жителів, що дозволить їй перейти на самозабезпечення. Це, за його прогнозами, має зайняти близько ста років.

В цьому році компанія Маска провела випробування багаторазової ракети-носія «Фалькон 9». Раніше SpaceX уклала з НАСА контракт на 1,6 млрд доларів за доставках вантажів на МКС.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%