Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

З 1 липня кияни отримали доступ до містобудівної документації

Вівторок, 02 липня 2013 10:16

Відкрито публічний доступ до геопорталу

З 20:00 1 липня 2013 р. відкрито публічний доступ до інформаційного геопорталу (http://mkk.kga.gov.ua), завдяки якому кияни отримають необмежений доступ до містобудівної документації, що дасть змогу формувати необхідні інформаційні запити, реєструвати власний віртуальний кабінет, тощо. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Заступник директора столичного Департаменту містобудування та архітектури Андрій Вавриш розповів,що Містобудівний кадастр є не просто ядром міської інформаційної системи, в якій зберігаються усі геоінформаційні дані, наприклад, про об’єкти, території, функціональне призначення, право власності, тощо.

Було досконало проаналізовано як досвід створення кадастрів інших країн, так і вітчизняний досвід. У першу чергу, помилки при створенні земельного кадастру.

Більш того, після завершення теоретичної наукової розвідки, було проведено апробацію на практиці у Києві щодо втілення та використання напрацьованих методологічних принципів. За результатами такої апробації, наприклад, підготовлено та подано на затвердження Мінрегіону відповідні ДБН, цільові програми, підзаконні акти тощо. Ця робота проводилась у суворій відповідності із постановою Кабінету Міністрів № 559 від 25.05.2011 «Про містобудівний кадастр».

«Взагалі, що стосується відповідності роботи з розробки Містобудівного кадастру вимогам та стандартам, слід зазначити, що всі роботи проводяться у відповідності до стандартів ISO19100 та рекомендацій Директиви Євросоюзу INSPIRE. А це означає, що вітчизняна інформаційна система базуватиметься на найкращих світових зразках та передових засадах. У цьому контексті ключовим є розуміння того, що містобудівний кадастр є інформаційною системою, яка існує як середовище розподілених баз геопросторових даних», – сказав Андрій Вавриш та додав, що при цьому необхідно розуміти існуючий нині стан інформатизації в органах архітектури та містобудування в деяких регіонах. Містобудівна документація повсякчас використовується в роботі взагалі у паперовому вигляді, а ті матеріали, що переведені в електронний вигляд, мають у більшості випадків лише растрову форму та не піддаються простій інтеграції. Тому консолідація таких вихідних має пройти через переведення їх у нову систему координат УСК-2000 для відповідного геопросторового прив’язування, відхід від паперових та цифрових растрових даних і т.д.

«Окремо слід зазначити, що також ключовою є необхідність створення баз даних у середовищі програмних продуктів, що дозволяють довільну конвертацію та використання таких баз даних іншими програмними засобами. Це принципова позиція, яка дозволяє уникнути виникнення «програмної залежності» у користувачів цими базами даних. Коротко її можна визначити так «формат зберігання баз даних не повинен залежати від програмного забезпечення, у якому ці бази даних створюються та адмініструються», – зауважив заступник директора столичного Департаменту містобудування та архітектури

 «Наші партнери запропонували на безоплатній основі свій програмний продукт, щоб ми мали можливість на практиці оцінити якість його роботи, усі плюси і мінуси. Саме таку апробацію і проводить Департамент містобудування та архітектури. І є вже практичні результати», – сказав Андрій Вавриш.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%