Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Закордонні паспорти почнуть видавати із наступного тижня

Вівторок, 02 липня 2013 14:33

Державна міграційна служба пообіцяла відновити видачу документів

 

Вже наступного тижня українці почнуть отримувати закордонні паспорти у штатному режимі, і ситуація з видачею документів стабілізується. Про це заявив Голова Державної міграційної служби України Микола Ковальчук на брифінгу в Кабінеті Міністрів у вівторок, 2 червня, передає прес-служба відомства.

Він пояснив, що затримка з видачею документів для виїзду закордон пов'язана зі зміною виробника бланків – ця функція передана від консорціуму ЄДАПС до державного підприємства «Поліграфкомбінат «Україна».

«26 травня ми оголосили тендер «за нагальною потребою», і замовили ці паспорти на поліграфкомбінаті «Україна». 8 червня ми підписуємо угоду з поліграфкомбінатом, і він повинен провести нам відвантаження. Він відвантажує нам паспорти, ми відразу включаємося в роботу і відразу забезпечуємо людей паспортами. Тому що надрукувати їх - не проблема. Держпідприємство «Центр персоналізації», яке перебуває у віданні Державної міграційної служби, готове цю роботу виконати - були б бланки. Якщо 8 червня буде підписана угода, і він (поліграфкомбінат) відвантажить нам - то восьмого числа ми можемо починати їх друкувати. І 9 червня перші люди почнуть отримувати паспорти», - наголосив Микола Ковальчук. За його словами, поліграфкомбінат «Україна» може досить швидко впоратися з поставленим завданням, оскільки його виробничі потужності становлять до 25 тис. бланків на добу.

Голова Державної міграційної служби поінформував, що ціна закордонних паспортів для українців, які подали документи для оформлення паспорта протягом 30 днів, лишиться незмінною - 377,15 грн. Для громадян, які звертатимуться для термінового отримання паспорта (10 днів), вартість послуги зменшиться за рахунок двократного здешевлення «термінових» бланків.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%