Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ЦБ призначив тимчасову адміністрацію в належному РПЦ банку «Пересвет»

П'ятниця, 21 жовтня 2016 10:40

Раніше банк обмежив видачу вкладів фізичним особам - повідомляє INTERFAX.RU.

ЦБ РФ з 21 жовтня 2016 року призначила тимчасову адміністрацію по управлінню банком «Пересвет» (основним акціонером є Російська православна церква, РПЦ) терміном на шість місяців.

Як говориться у повідомленні ЦБ, тимчасова адміністрація введена у зв'язку з незадоволенням вимог кредиторів за грошовими зобов'язаннями в терміни, що перевищують сім днів з моменту настання дати їх задоволення. На період діяльності тимчасової адміністрації повноваження виконавчих органів банку «Пересвет» припинені. Крім того, ЦБ РФ ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів банку.

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's Global Ratings напередодні знизило довгострокові кредитні рейтинги за зобов'язаннями в національній та іноземній валютах банку «Пересвет» до «ССС- / С» з «В + / В». Довгостроковий рейтинг за національною шкалою був погіршений до «ruCCC-» з «Rua +». Всі рейтинги були поміщені на перегляд з можливістю зниження (CreditWatch Negative), що відображає ймовірність швидкого погіршення ситуації в банку.

14 жовтня телеканал «Дощ» з посиланням на джерела повідомив про зникнення голови правління і міноритарного акціонера «Пересвет» Олександра Швеця. Пізніше банк спростував відомості про нібито зниклого топ-менеджера. Прес-служба повідомила, що Швець перебуває на лікуванні, а обов'язки голови банку тимчасово виконує віце-президент Павло Панасенко.

Також у повідомленні «Пересвет» говорилося, що банк не вбачає зв'язку між тимчасовою відсутністю Швеця і опублікованими раніше звітом рейтингового агентства Fitch. Його аналітики відзначили наявність на балансі банку кредитів компаній, що не ведуть реальну діяльність, на суму 12 млрд рублів.

Фінансово-господарське управління Російської православної церкви (Московський Патріархат) 49,7% контролює статутного капіталу банку. Ще 24,4% банку належить ЗАТ «Експоцентр», яке контролюється Торгово-промисловою палатою РФ. Швець володіє часткою в 12,8%. Віктор Литвяков контролює 4,98%, Лідія Макєєва - 4,5%, Павло Панасенко через ТОВ «Внуково-Інвест» - 1,7%.

Банк «Пересвет» за підсумками 2016 року першого півріччя займає 41-е місце за розміром активів у ренкінгу «Інтерфакс-100».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%