Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Кабмін розгляне порядок формування наглядових рад на держпідприємствах

Четвер, 03 листопада 2016 11:40

Мінекономрозвитку на наступному тижні винесе на розгляд Кабміну порядок формування наглядових рад на держпідприємствах - повідомляє UBR.ua.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі на наступному тижні винесе на розгляд Кабінету міністрів порядок формування наглядових радах в державних компаніях, що дозволить найближчим часом призначити наглядові ради на стратегічних держпідприємствах.

Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів на своїй сторінці в Facebook, пише УНІАН.

«Ми завершили роботу над порядками формування наглядових рад на державних підприємствах ... Наступного тижня подаємо на розгляд уряду. Це означає, що дуже скоро ми зможемо приступити до формування нових незалежних наглядових рад на стратегічних державних активах (Укрзалізниця, Укрпошта, Укргідроенерго і т.д.)», - написала вона.

За словами Ковалів, призначення наглядових рад не тільки поліпшить управління держактивами, але і дозволить виконати зобов'язання перед міжнародними партнерами.

«Крім очевидно позитивного ефекту від усунення політичних ризиків в управлінні ДП, яке стане наслідком формування таких наглядових рад, є ще один важливий момент: створення наглядових рад в найбільших ДП є частиною нашої програми співпраці з МВФ, умовою кредитних угод з ЄБРР», - зазначила заступник голови Мінекономрозвитку.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство економічного розвитку і торгівлі розраховує до кінця року сформувати незалежні наглядові ради як мінімум в 5 великих державних компаніях.

В цілому Кабінет міністрів України в рамках реформи управління найбільшими державними компаніями має намір сформувати наглядові ради в 15 держхолдингах - по аналогії з наглядовою радою найбільшого державного енергохолдингу «Нафтогаз України».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%