Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

NBC заявив про «особисте втручання» Путіна у вибори в США

Четвер, 15 грудня 2016 11:15

Американський телеканал NBC News з посиланням на два високопоставлених джерела в розвідці стверджує, що найвище російське керівництво нібито було причетне до хакерських атак під час передвиборної кампанії в США - повідомляє РІА Новини.

«Представники американських спецслужб з «високою часткою впевненості» тепер вважають, що російський президент Володимир Путін був особисто залучений в таємну російську кампанію по втручанню в президентські вибори в США», - повідомив телеканал.

NBC News відзначає, що ця інформація була отримана «з дипломатичних джерел і шпигунів, які працюють на союзників США».

Один зі співрозмовників телеканалу заявив, що спочатку метою «втручання» була нібито помста кандидата від Демократичної партії Хілларі Клінтон. Згодом, за його словами, зусилля були спрямовані на те, щоб показати корупцію в американській політиці і «розколоти американських союзників за допомогою створення уявлення про те, що (інші країни) більше не можуть розраховувати на США як на те, що заслуговує на довіру світового лідера».

Офіційних коментарів від ЦРУ і канцелярії директора Національної розвідки телеканал не отримав.

Як повідомив NBC News один з колишніх співробітників ЦРУ, адміністрація Обами «може відчути себе зобов'язаною відповісти до свого відходу».

У жовтні американські спецслужби відкрито звинуватили Москву в спробах вплинути на вибори в США, визнавши при цьому, що хакерам не вдалося отримати доступ до виборчих систем країни. Пізніше Білий дім визнав, що хакерської активності в день голосування не було. Доказів причетності Росії до атак Вашингтон так і не пред'явив.

Обраний президент США Дональд Трамп в інтерв'ю на телеканалі Fox News назвав безглуздими заяви про те, що Росія нібито втручалася в президентські вибори заради його підтримки.

Коментуючи позицію американської влади, президент Володимир Путін зазначав, що в опублікованих документах зі штабу Клінтон немає нічого в інтересах Росії, а істерика нагнітається, щоб відвернути увагу від змісту паперів. Москва вважає звинувачення абсолютно голослівними.

Представник сайту WikiLeaks, яка надала гласності ці документи, стверджує, що джерелом витоку був співробітник штабу Клінтон, яким керувала огида до корупції в політичній системі США.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%