Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Обама пообіцяв відповісти Росії на «втручання» у вибори

П'ятниця, 16 грудня 2016 09:45

Президент США Барак Обама заявив, що Вашингтон вживе заходів проти Росії у зв'язку з «втручанням» у процес виборів - пишуть РІА Новини.

«Я вважаю, що ми безсумнівно повинні вживати заходів, коли уряд будь-якої чужої країни намагається вплинути на об'єктивність наших виборів, і ми вживемо заходів», - сказав Обама в інтерв'ю радіо NPR.

За його словами, США дадуть «в той час і в тому місці, які виберуть».

«Щось з цього можна буде оприлюднити, щось - ні. Пан Путін добре обізнаний про мої почуття з цього приводу, тому що я безпосередньо говорив з ним про це», - підкреслив Обама.

У жовтні офіційні представники розвідувального співтовариства США заявили, що за кібератаками щодо виборчих систем країни стояли російські хакери. Пізніше ЦРУ через ЗМІ звинуватило Москву у зломі партійних серверів Демократичної партії, щоб допомогти Дональду Трампу стати президентом. При цьому ФБР з подібними висновками не погодився.

Пізніше Білий дім визнав, що в день виборів ніякої підвищеної активності хакерів не спостерігалося. Конгрес зажадав від спецслужб розкрити результати розслідування, проте цього зроблено не було.

Сам обраний президент США Дональд Трамп назвав заяви про втручання Росії в президентські вибори для його підтримки «сміховинними».

Коментуючи позицію Вашингтона, президент Володимир Путін заявляв, що в опублікованих документах немає нічого в інтересах Росії, а істерика нагнітається, щоб відвернути увагу від змісту паперів. Прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков називав звинувачення на адресу Москви «абсолютно голослівними».

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%