Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Дволикий Ляшко: журналісти вивчили реальне життя головного радикала України

Вівторок, 28 березня 2017 13:59

Вміння красиво говорити вже привело Олега Ляшка до парламенту кілька разів. Втім, його спосіб життя контрастує з риторикою. Спроба дослідити, звідки Ляшко поповнює кишені своїх костюмів, виявила шахрайство на тендерах і крадіжку заводу, стала приводом для чергового випуску програми «Наші гроші», пишуть Українські Новини.

Журналісти нагадали, що вперше до парламенту Ляшко потрапив у 2006 році. Тоді він обирався від "Блоку Юлії Тимошенко". Наступного скликання також пройшов від "БЮТу". А далі потрапив під купол Ради вже як голова "Радикальної партії".

Цікаво, що починав майбутній радикал у колгоспі. Нардеп часто говорить про світанок своєї кар’єри. Це дозволяє йому виглядати ближчим до народу, позувати перед телекамерами із вилами у руках чи поруч із худобою.

Втім, після завершення шоу в корівнику депутат Ляшко повертається до маєтку в елітному Козині. Вартість його будинку -  15 мільйонів гривень. Зі слів нардепа, щоб придбати нерухомість, він узяв кредит. Але ані в декларації, ані в реєстрі нерухомості іпотеки за цим маєтком не відображено.

Окрім страждань простої людини, Ляшко будує свій імідж на постійній безкомпромісній критиці чинної влади. Хоч справи за цієї влади у нього йдуть дуже добре.

На початку 2016 року цивільна дружина Олега Ляшка -  Росіта Сайранен придбала у Києві земельну ділянку на 600 кв.м. Цільове призначення землі - для сільського господарства, але випасати худобу подружжя Ляшків тут не зможе. На ділянці вже збудований двоповерховий  будинок на 300 кв.м. Цього будинку іще немає в е-декларації нардепа.

Цивільна дружина нардепа - Росіта Сайранен ніколи не мала і немає власного бізнесу. Лише 10 років тому керувала компанією “Консу Київ”, яка надавала юридичні та нотаріальні послуги.  До цього працювала менеджером у клубі гральних автоматів, де й познайомилась з  майбутнім чоловіком.

На початку 2017 року Олег Ляшко купив будинок і собі. Йдеться про маєток на 550 кв м і дві земельні ділянки, загальною площею 0,6 га, у смт. Козин (Конча-Заспа). Загальна вартість - 15 млн грн. В інтерв’ю журналістам програми, Ляшко переконує, що будинок придбаний в кредит. Однак ані в декларації, ані в витягу на нерухомість, дані про кредит або іпотеку відсутні.

Згідно декларації, у власності Ляшка Mercedes S 550 і Land Cruiser. Втім, це не найкращі екземпляри в автопарку нардепа.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%