Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Нові плівки із записом розмови Онищенко з Мартиненком. Частина друга: Ахметов, Злочевський та Лещенко

П'ятниця, 21 квітня 2017 15:29

«Страна» продовжує публікувати записи розмов нардепа-втікача з соратником Яценюка.

«Страна» продовжує публікувати записи розмови побіжного нардепа Олександра Онищенка і екс-депутата від «Народного фронту» Миколу Мартиненка.

У цій частині Онищенко з Мартиненком обговорюють те, що нардепу-втікачу поставили завдання відібрати нафтогазовий бізнес у Ріната Ахметова, зокрема йдеться про епізод, коли президент нібито попросив у олігарха "відкупні" за те, щоб його бізнес залишили в спокої. Цікава розмова Онищенко і Мартиненко про взаємини  міністра-втікача з екології Миколи Злочевського та депутата від БПП, найближчого соратника президента Ігоря Кононенко.

Витяги з розмови Олександра Онищенка та Миколи Мартиненка

Онищенко: Я не підтримав його (Петра Порошенка - прим.ред.), лоли Петя просив бомбити його (Ахметова - прим.ред.). Я просто прийшов і сказав, що цього робити не буду. Я сказав, давайте спробуємо домовитися. Ми зустрічалися, домовлялися ... Але, чесно, у мене не вийшло домовитися. Рінат йому тоді при мені запропонував 130 млн, але йому здалося мало.

Мартиненко: За "Укргазвидобування"?

Онищенко: Так. Я тоді Петі сказав: "Петя, життя довге. Як його можна глушити зараз? Завтра ситуація зміниться і що?". Ну він і вирішив. Дав команду Шокіну (Віктор Шокін, колишній Генеральний прокурор. - прим.ред.), і той у нього все заарештував. Пам'ятаєш, у нього десь рік компанія була під арештом? Я потім його все смикав - давайте зустрінемося, давайте вирішимо ... нічого. Така ж ситуація з Колею Злочевським (Микола Злочевський, міністр екології часів Януковича. - прим.ред.). Він через мене намагався вирішити з ним питання.

Мартиненко: Кононенко до нього літав.

Онищенко: Так. Він платив йому по мільйону кожен місяць. Тобто давав їм газу на мільйон щомісяця, а вони не розраховувалися. Обіцяли перспективу, що закриють всі питання і дозволять повернутися. Взимку він просив з Петром поговорити і запропонувати йому 50 млн. Петя все вивчав, вивчав ... Там як було - Коля купив у поляка компанію і хотів з Петром поділитися ... Загалом, цілу програму склав. Петя це все вивчив і каже, що він за х ... ню пропонує? Начебто 50 млн його образили.

Мартиненко: І що? Не згодився?

Онищенко: Сказав, що цього мало.

Мартиненко: П ... дець.

Онищенко: Я йому говорив, нах ... ви ругаетесь з усіма? Скоро вибори, а ви ведете такий спосіб життя, що з усіма входите в конфлікт. Ні, щоб зробити якийсь компроміс, щоб всі працювали і заробляли. У нього якась тактика у всіх все відібрати, щоб гроші були тільки у нього.

Другий епізод

Онищенко: Дивись, мені Петя на боротьбу з Яценюком відправляв 12 млн євро на рахунок. Особисто він. Макар (Макар Пасенюк, інвестиційний банкір Петра Порошенка. - прим.ред.) Робив переклад. Листування з Макаром, все є. Через це можна серйозно посунутися. Це ще на самому початку кампанії було, коли була війна після парламентських виборів. Був бюджет, кому, скільки треба платити і мені відправили 12 млн на фінансування цих всіх "шумливих". Він мені ще довіряв.

Мартиненко: Лещенки-х ... цуценята там були?

Онищенко: Ні. Я так розумію, що він через Григоришина з ними працює. Він (Лещенко) приїжджає сюди до Григоришину. Живе тут у нього в апартаментах в готелі Булгарі. Беня за ним стежив. І зробив навіть фотографії. Тому, коли Лещенко почав п ... діти щось на Беню, той йому сказав: будеш п ... діти - у мене є докази, що ти зустрічався з Григоришиним і був тут у нього. І все, той заткнув. Беня мені пропонував, типу можу тобі віддати, щоб ти теж його міг компрометувати. У нього два компромати на нього: 1) що він літав до Москви до Григоришину і звідти з ним на приватному літаку в Куршавель, є бортові історії або щось в цьому роді, які це підтверджують; 2) фото, коли він виходив від Григоришина в Лондоні. Ну і Шевченко (екс-міністр екології Ігор Шевченко - прим.ред.) його підловив в ресторані з Григоришиним.

Мартиненко: (нерозбірливо)

Онищенко: у мене є повний переказ 12 млн доларів на рахунок. І не куди-небудь, а в прибалтійський банк на мою кампанію. Є листування з Макаром.

"Страна" готова опублікувати коментарі всіх людей, чиї імена згадані в даному записі.

Сергій Лещенко вже прокоментував інформацію про зустріч з Григоришиним в Лондоні.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%