Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Гройсман назвав сфери інтересів у співпраці України та Ізраїлю

Понеділок, 15 травня 2017 22:46

Україна зацікавлена в розширенні співпраці з Ізраїлем у сфері науки, досліджень та інновацій. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі зі своїм ізраїльським колегою Біньяміном Нетаньяху в рамках офіційного візиту до Ізраїлю, повідомила прес-служба уряду, передає «Сегодня».

«Україна дуже зацікавлена в розширенні співробітництва з Ізраїлем в галузі науки і досліджень, інновацій, обміні досвідом у сфері державної та приватної підтримки новітніх науково-технічних розробок, стартапів», – зазначив Гройсман.

За його словами, Ізраїль і Україна є стратегічними партнерами, і є багато сфер для якісної співпраці, зокрема, в сільському господарстві, ІТ-технологіях, науці, освіті, охороні здоров'я.

Так, зазначив Гройсман, в сфері ІТ та інновацій Україна зацікавлена у впровадженні цифрових послуг в державному секторі, залучення технічної та експертної допомоги у створенні державної мережі надання широкосмугового доступу до Інтернету, а також у протидії кіберзлочинності та кібертероризму.

Прем'єр-міністр України запропонував ізраїльській стороні налагодити відповідну співпрацю між Національною радою України з питань розвитку науки і технологій та відповідними інститутами Ізраїлю.

Гройсман також запропонував активізувати зусилля для проведення найближчим часом першого засідання спільного комітету з імплементації Програми науково-технологічного співробітництва, підписаної в грудні 2015 року, а також підготовки та підписання програми співпраці у сфері освіти, науки, культури, молоді та спорту між країнами на 2017 -2019 роки.

Окремо голова українського уряду наголосив на необхідності розширення співпраці в галузі сільського господарства, подальшої активізації двосторонньої торгівлі в цій сфері і закликав до збільшення можливостей українського експорту якісної і доступної продукції сільського господарства і харчової промисловості на ринок Ізраїлю. Зокрема, Гройсман закликав Ізраїль відновити ввезення українських сталевих яєць і зняти відповідну заборону.

Також серед пріоритетних напрямків співпраці з Ізраїлем для України, Гройсман назвав подальшу лібералізацію ринку повітряних перевезень і зняття будь-яких обмежень за кількістю рейсів в авіамаршрутах між державами.

Крім того, Гройсман заявив про зацікавленість України в розвитку туризму з Ізраїлем і запропонував провести в 2017 році чергове засідання українсько-ізраїльської робочої групи зі співробітництва в цій сфері.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%