Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Пенсійний геноцид затіяв не МВФ, а Порошенко з Гройсманом – економіст

Вівторок, 16 травня 2017 09:20

Відповідно до нової пенсійної реформи, буде підвищено мінімальний страховий стаж до 25 років.

Влада намагатиметься перекласти відповідальність за негативні наслідки від проведення пенсійної реформи на Міжнародний валютний фонд.

Про це написав економіст Дмитро Корнійчук на Facebook, пише UA1.

   "Однак МВФ працює зовсім інакше. У фонді ставлять умову для виділення траншів: ви повинні зменшити дефіцит Пенсійного фонду. А вже Порошенко-Гройсман пропонують варіант пенсійного геноциду українців", – заявив економіст.

За словами Корнійчука, прем’єр-міністр Володимир Гройсман публічно проговорився, що суть пенсійної реформи буде полягати у підвищенні мінімального страхового стажу до 25 років. Тобто її проведення буде заключатися у зменшенні кількості українців, які претендують на пенсію.

"Що це означає на практиці? Зараз українцям досить пропрацювати 15 років, щоб претендувати на хоч якусь пенсію. Це і є мінімальний страховий стаж. Пенсія буде нижче прожиткового мінімуму (потрібен повний страховий стаж 30 років для жінок і 35 років для чоловіків), але все ж це пенсія. Тепер для отримання пенсії треба буде пропрацювати офіційно 25 років", – пояснив економіст.

Корнійчук додав, що аналогічна ситуація відбулася з тарифами на комунальні послуги. Він зазначив, що МВФ не вимагав від влади підвищувати в 10 разів тарифи на газ, а наполягав на зменшенні дефіциту компанії "Нафтогаз".

"І саме ця влада проштовхнула найлегший варіант – підвищити тарифи. Оскільки відразу збагнула: вкрасти можна і з прибутку “Нафтогазу”, і на субсидіях", – заявив економіст.

Раніше повідомлялося, що МВФ на переговорах з урядом відмовляється погоджувати осучаснення пенсій з 1 жовтня та скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%