Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Укрзалізниця» може говорити про підвищення тарифів тільки після того, як поборе корупцію – депутат

Субота, 19 серпня 2017 19:55

Нове керівництво «Укрзалізниці» заявило про намір підняти тарифи на вантажні перевезення відразу на 22%, що боляче вдарить по всім вантажовідправникам. Народний депутат Володимир Гусак вважає, що це неправильний підхід, адже спочатку потрібно побороти корупцію на підприємстві, передає «Сьогодні».

«Починати треба з програми підвищення операційної ефективності і запобігання корупції в самій «Укрзалізниці», а також зі звіту про те, куди поділися гроші від попередніх підвищень тарифів», – сказав він в ефірі інформаційної програми «Сьогодні» на телеканалі «Україна».

Гусак нагадав, що за останні три роки за рахунок великого підвищення тарифів в 2015-2016 роках УЗ додатково отримала 20 млрд грн, «і зараз ці гроші шукає НАБУ і не все може знайти».

«Тільки після того, як ми побачимо комплексні заходи щодо запобігання корупції, щодо поліпшення ефективності УЗ, можна починати обговорювати підвищення тарифів. Тому що зараз немає впевненості, що ці гроші будуть використані за призначенням», – підкреслив він.

На думку нардепа, Войцех Балчун був відправлений у відставку з посади глави УЗ саме тому, що він не пов'язував своє життя з Україною і виявився не готовий зробити «Укрзалізницю» успішною.

«Його відставка ще раз підтвердила, що практика призначення іноземців – людей, які не пов'язують своє життя з Україною – на високі посади, не приносить результату. Прориву не сталося», – додав Гусак.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%